Pravila služenja šampanjca

Nijedna proslava nije potpuna bez šampanjca. Da bi „božansko piće“ zasijalo pravim sjajem na kućnoj zabavi, treba da obratite pažnju i na to gde čuvate šampanjac i u kojim čašama ga služite. 

Šampanjac se čuva na hladnom i suvom mestu, pa su dno garderobera, kao i kuhinjski delovi bolja opcija nego frižider. U frižider ga nemojte staviti ni neposredno pre služenja, bolje ga držite pola sata u korpi sa ledom.

Šampanjac se često služi kao piće dobrodošlice dok se kasnije tokom obroka konzumira vino. Ali, šampanjac se najbolje slaže uz dezerte.

Obratite pažnju na čaše – postoji razlog zašto se šampanjac služi u uskim duguljastim čašama, a to su mehurići. Ako se služi u čašama sa širim dnom, mehurići će brže ispariti. Nemojte odmah napuniti celu čašu, prvo sipajte malo, pa dozvolite peni da se slegne i onda nastavite sipanje do dve trećine čaše.

Mnogi ne vole da mešaju šampanjac sa nečim drugim, ali eksperti kažu da prava kombinacija može poboljšati ukus, pa ga probajte sa nanom ili sa korom limuna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.