Bugarska je sada na redu 1Foto: STARSPORT

Reprezentacija Srbije otvorila je pobedom Svetski šampionat za odbojkašice u Holandiji i Poljskoj.

Aktuelne šampionke planete savladale su Kanadu 3:0 (25:23, 25:16, 25:20).

Prvi set su izabranice Danijela Santarelija dobro započele stekavši pet poena prednosti (9:4).

Međutim, Kanađanke su uspele da se vrate sredinom seta.

Srpkinje su bile u konstantnom vođstvu, ali se u finiš meča ušlo s rezultatom 22:22. Ipak, tada su naše devojke zaigrale najbolje što umeju i serijom poena rešile prvu deonicu meča u svoju korist.

U drugom delu Srpkinje su povele 12:7, a potom su imale i 21:16, da bi novom serijom poena pri kraju seta došle do značajne prednosti u setovima.

I u trećem setu su „Orlice“ povele (9:5) i meč je ubrzo bio rešen.

Najefikasnija je bila Tijana Bošković. Kapiten je Srbiji donela 23 poena, a dvocifrena je bila i Brankica Mihajlović, koja je stigla do 10 poena. U redovima Kanade Aleksa Grej je imala 14 poena.

Srbiju danas od 16 časova čeka novi meč u grupi, protiv Bugarske, koja je u prvom kolu poražena od Nemačke 3:1.

U svakoj od četiri grupe se nalazi po šest reprezentacija, a samo najbolje četiri iz svake će proći u narednu fazu takmičenja.

Zato je ovo izuzetno bitna utakmica za selekciju Bugarske, koja ako započne prvenstvo skorom 0:2 ima minimalne šanse da u preostale četiri utakmice obezbedi vizu za drugu fazu takmičenja.

Sa druge strane izabranice Danijela Santarelija će pokušati da u grupi ostvare maksimalan učinak i tako se spreme za odbranu zlatne medalje.

Korektorka Srbije Tijana Bošković bila je zadovoljna uvodnom utakmicom na prvenstvu.

„Uvek je lepo otvoriti takmičenje pobedom, to je za nas jako važno zbog narednih utakmica. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ali svakako da neke stvari možemo promeniti i u nastavku turnira odigrati bolje. Očekuje nas utakmica protiv Bugarske. Trudićemo se da budemo bolje. Pokušaćemo svakako da smanjimo broj grešaka, a ono što me raduje je atmosfera na terenu koja je sjajna i bili smo pravi tim“, rekla je Tijana Bošković.

Primač servisa Kaatrina Lazović istakla je da kanada nije uspela da ih iznenadi.

„Znali smo da Kanada može da iznenadi. To smo videli i danas. Kad god si u prednosti, one se vrate, ali mi smo odigrali dobro tako da je prošlo sve kako je planirano“, izjavila je Katarina Lazović.

Primač servisa Brankica Mihajlović napomenula je da se meč protiv Kanade mora što pre zaboraviti.

„Zadovoljne smo zbog pobede. Početak je turnira, treba nam još vremena da se na turnir naviknemo, u ovoj dvorani smo trenirali samo jednom. Takmičenje se nastavlja, dobro je krenulo za nas, ali sada moramo da zaboravimo na meč protiv Kanade. Nadamo se da ćemo nastaviti sa pobedama. Drago mi je da sam opet u reprezentaciji, volim ovu atmosferu i nadam se da ću biti sve bolja i bolja kako prvenstvo bude odmicalo“, iskrena je Brankica Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari