Najnovije vesti
Vesti Svet
HOROR U RUSIJI Naoružani napadač u crnom upao u učionicu i pucao na đake, najmanje 13 mrtvih, MEĐU NJIMA SU I DECA (VIDEO)

HOROR U RUSIJI Naoružani napadač u crnom upao u učionicu i pucao na đake, najmanje 13 mrtvih, MEĐU NJIMA SU I DECA (VIDEO)

Najmanje 13 ljudi je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u školi broj 88 u ruskom gradu Iževsku, u konstitutivnom subjektu Udmurtiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pucnjava u školi u Iževsku Foto: Twitter / screenshot
Pucnjava u školi u Iževsku

Vlasti su saopštile da među žrtvama ima sedmoro dece. Neka od ubijene dece imaju 7, 10 godina, 11 i 15 godina.

Blic preporučuje

- U vezi sa situacijom u 88. školi: angažovane su sve snage, kao i sva sredstva. Sve službe za sprovođenje zakona i lekari rade na terenu. Stigao sam na lice mesta i pravovremeno ću izveštavati o svemu što se dešava - izjavio je lider Udmurtije Aleksandar Brečalov.

Prema pisanju ruskih medija, među žrtvama ima petoro dece.

Veliki broj dece je zadobio teške povrede.

Brečalov je rekao da je napadač ubio školskog čuvara, a da je zatim izvršio samoubistvo.

Nakon što je usmrtio čuvara, napadač je krenuo da puca na decu. Dvoje ili troje učenika je povređeno, prema različitim izveštajima. "Neksta" navodi i da je povređeno devetoro dece. Neki su uspeli da se sakriju u učionice, preneo je Euroweeklynews.com.

Pucnjava u školi u Iževsku, Rusija
Foto: NEXTA @nexta_tv / Twitter
Pucnjava u školi u Iževsku, Rusija

Do pucnjave je došlo dok su časovi bili u toku, nakon što je neidentifikovani muškarac u crnoj odeći upao u učionicu i otvorio vatru. Direktorka je, kako navodi portal Enews112, uspela da se sakrije sa ranjenim tinejdžerom u učionici i zaključala se unutra.

Prema nekim izveštajima napadač se zaključao u učionici 403 na četvrtom spratu, dok ruski kanal "Telegram", kako prenosi "Neksta", navodi da se ubio.

U međuvremenu je objavljeno da je ruski komandant iz Ust-Ilimska Aleksandr Elisejev ranjen u vojnoj kancelariji za regrutovanje. Svedok je rekao da nije bilo metalnih detektora u kancelariji.

U gradu Ust-Ilimsku u ruskoj Irkutskoj oblasti, danas je došlo do pucnjave na vojnu kancelariju, u kojoj je teško ranjen vojni komesar i nalazi se na intenzivnoj nezi, saopštio je regionalni guverner te oblasti Igor Kobzev.