Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
U akciji "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu POMOZIMO SONJI LUKAN

U akciji "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu POMOZIMO SONJI LUKAN

Prethodna dva ponedeljka u okviru akcije "Humanitarni ponedeljak" koja je bila namenjena za Sonju Lukan prikupljeno je 16.500 dinara, a s obzirom na to da je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije JKP "Gradsko zelenilo", zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje akcije narednog ponedeljka, te će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti i danas.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sonja Lukan Foto: JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad / Ustupljene fotografije
Sonja Lukan

Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Podsetimo, Sonja je sa nepune 3 godine 1997. dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu. nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika.

Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstveni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški ali je tumor nastavio da raste. Lekari u Beogradu su je spasli X nožem nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji.

Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu. Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.