Почетна > Свет
Свет

Одабрано 50 најбољих градова за самце у Европи, чак четири из региона

Глобална туристичка страница Биг 7 Травел објавила је своју годишњу листу 50 најбољих градова у Европи за самце у 2022. години, а неколицина градова из региона је на овом попису заузела своје место.
Фото: Unsplash/oliverschwendener

Главни критеријум за одабир градова је био колико лако можете да упознате некога за везу уколико сте сами и из региона се најбоље котирала Љубљана која је на 43. месту, а за коју тврде да, „иако није превелик град, можете лако да ступите у контакт са људима јер је сваки седми становник Словеније самац“.

Загреб се нашао на 47. месту и испоставило се да једну дејтинг апликацију многи Хрвати обожавају, па је лако наћи некога за везу јер већина младих има профил на њој.

„Иако се у њему налази необичан Музеј прекинутих веза, Загреб је заправо одличан град за самце. Млађа популација која претежно није у вези отворена је за упознавање. Апликација за упознавање Баду влада главним хрватским градом“, пише у оквиру листе.

После Загреба, као 48. на листи котирала се Софија. Бугарска је, судећи по листи, одличан избор за све самце.

„Сјајно место за романсу или две. Иако им популација опада, још увек има око милион људи спремних да вас упознају“, пише портал на ком се налази листа.

Као последњи добар избор, наведена је Тирана.

„Албански град који није скуп, а има много добрих места за провод. Што се нас тиче, то је довољно“, пишу.

Ова листа темељи се на критеријумима рангирања који укључују највећу стопу коришћења апликација за упознавање Тиндер или Баду, проценат становништва који су самци, укупну популацију града, опције за вечерњи излазак и ценовну приступачност.

Првих десет градова на попису су:
  1. Барселона, Шпанија
  2. Лондон, Енглеска
  3. Берлин, Немачка
  4. Мадрид, Шпанија
  5. Праг, Чешка
  6. Париз, Француска
  7. Манчестер, Енглеска
  8. Стокхолм, Шведска
  9. Лисабон, Португал
  10. Осло, Норвешка

Zašto Argentinci čiste kancelarije na novogodišnju noć?

Преузмите андроид апликацију.