Počinju veliki radovi u Kraljevića Marka: Obnova vredna milion evra trajaće bar sedam meseci

Rekonstrukcija dela Ulice Kraljevića Marka trajaće sedam meseci i koštaće gotovo milion evra.
Počinju veliki radovi u Kraljevića Marka: Obnova vredna milion evra trajaće bar sedam meseci
Foto: 021.rs
Ove radove izvešće "Put-invest" iz Novog Sada, dok će manji deo poslova izvesti "Tehnika" iz Vršca i "Tecton geosystem" iz Novog Sada.
 
Ponuda ove tri firme bila je jedina na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije i postignuta cena od 115,3 miliona dinara je nešto niža od procenjene vrednosti.
Prema projektu planirano je da se rekonstruiše deo kanalizacione mreže, javno osvetljenje, kao i da se potpuno urede saobraćajne površine u Kraljevića Marka, od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića.
 
Specifikacijom radova navedeno je da će biti uklonjen postojeći i izgrađen novi kolovoz u dužini od preko 400 metara, kao i parkinga, pešačkih staza i kolskih ulaza. 
Planirana su 102 parking mesta, od kojih će šest biti namenjeno za vozila osoba sa invaliditetom.
 
Kod kuće u Kraljevića Marka 37, koja je spomenik kulture od 1977. godine, biće izvedeni posebni radovi koji predviđaju da se zadrži stara originalna klinker opeka iz vremena gradnje objekta i tu nije predviđen parking. 
 
U dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, stoji i da će se raditi oko 300 metara kanalizacije i da će biti postavljeno 17 stubova javne rasvete.

Gradska uprava u projektu radova navodi da nije predviđena seča drveća. Kako su naveli, postojeća starija stabla, kojih ima 83, zadržavaju se i štite obezbeđivanjem potrebnog prostora oko njih. Predviđeno je premeštanje dve mlade sadnice koje se nalaze u delu ulice od Save Ljubojeva do Bulevara Jaše Tomića. 

  • Mari

    27.09.2022 07:09
    Nedelja
    7.20h ujutru, počinju da buše, pitamo ih pa gde nedeljom, kažu rekli im da kasne i da ako ne dodju i u nedelju, ne moraju da dolaze više uopšte. To su oni što lopataju, kao lako zamenljivi.
  • dragan

    26.09.2022 13:46
    bulevar
    U Vrsacu nepostoji Bulevara kralja Petra I
  • Zebra

    26.09.2022 13:44
    SNS će sutra reci, vidite radimo na 10 lokacija… Gradi se, živi se… Istina je da sve sto rade, rade nesposobni i neorganizovanj, kojima je jedini cilj da naprave sto veću gužvu po gradu kad zatvore u isto vreme 5-6 ulica. Ne znaju da posao može da se radi etapa po etapa… Sa druge strane, od tih milion evra, pola završi u džepovima SNS sledbenika, a svih milion nq grbači naroda. Neki novi rudnik i neka nova reka su dati za ovo.
    Zašto? Pa zato sto ih bas briga za ovaj narod i ovu zemlju. Samo lični i teres se gleda. Njihov novac je po računima sirom sveta, u apartmanima, vilama, zlatu… Njihova deca neće piti zatrovanu vodu Srbije…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti