MUP: Intenzivno radimo na otkrivanju osoba koje su na planini Starica napale radnika kineske kompanije 1Foto: "Ne dam"

Policija intenzivno radi na identifikaciji i otkrivanju nepoznatih osoba koje su sinoć na planini Starica kod Majdanpeka napale radnika kineske kompanije „Đinsan konstrakšn“ (JINSHAN CONSTRUCTION) i oštetila bušilicu kojom je upravljao, saopštio je dans MUP Srbije.

Odmah nakon što radnik te kineske kompanije policiji prijavio da su ga fizički napale tri maskirane osobe dok je upravljao radnom mašinom-bušilicom, policij iz Majdanpeka je izašla i uviđajem konstatovala da je izgorela kabina bušilice sa komandama.

O incidentu je obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu, a radniku kineske kompanije u Hitnoj službi konstatovane lake povrede.

Policija preduzima sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rasvetlila ovaj slučaj, a po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina od danas će pojačanom kontrolom i stalnim prisustvom nadgledati dešavanja na planini Starica i u opštini Majdanpek.

„Ziđin Srbija“ saopštila je danas da su „kamperi sa (planine) Starice“ sinoć oko 23 sata pretukli jednog zaposlenog u toj kompaniji i zapalili opremu vrednu pola miliona evra.

U saopštenju se navodi da je povređeni radnik rekao u policiji da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

„Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao“, navodi se u saopštenju kineske kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari