Britanac osvojio 171 milion funti na lutriji, treći najveći dobitak u istoriji

Vlasnik loza koji mu je obezbedio džekpot od 171 miliona funti sa izvlačenja lutrije "Juromilions" u Britaniji javio se da preuzme nagradu.
Britanac osvojio 171 milion funti na lutriji, treći najveći dobitak u istoriji
Foto: Pixabay

Iznos osvojen na lutriji veći od 170 miliona funti čini srećnog dobitnika trećim najvećim dobitnikom Nacionalne lutrije svih vremena i trenutno bogatijim od pevača Harija Stajlsa, koji vredi oko 100 miliona funti, ili na primer Adel, čija je vrednost procenjena na 150 miliona funti, prenosi Gardijan.

"Oduševljeni smo što smo dobili zahtev za treću najveću pobedu u istoriji i radujemo se što ćemo podržati vlasnika tiketa i pomoći im da počnu da uživa u svojoj nagradi koja zaista menja život", rekao je Endi Karter iz Kamelota, viši savetnik pobednika u Nacionalnoj lutriji, prenosi RTS.

Nakon što se loz potvrdi i iznos novca isplati, dobitnik će odlučiti da li će izaći u javnost ili ne.
 
Ovo je šesti "Juromilions" džekpot osvojen u Velikoj Britaniji ove godine. Najveći dobitak iznosio je 195 miliona funti 19. jula, a suma je zatražena već dan posle izvlačenja. Pobednik je odlučio da ostane anoniman.
 
Dana 10. maja, par iz Glosteršira Džo i Džes Tvejt osvojili su 184 miliona funti.
 
Ostale pobede uključuju 110 miliona funti 2. septembra; džekpot od 109 miliona funti 4. februara i 54 miliona funti 10. juna. Svi ovi vlasnici ulaznica su odlučili da ostanu anonimni.
 
Izvlačenje "Juromilionsa" održava se dva puta nedeljno, utorkom i petkom i igra se u devet evropskih zemalja. Do sada je 15 britanskih igrača osvojilo džekpot veći od 100 miliona funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.