Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.09.2022.

18:35

Đoković igrao povređen: Mučim se poslednjih 4-5 dana

Srpski teniser Novak Đoković protiv Feliksa Ože-Aljasima igrao je povređen.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković igrao povređen: Mučim se poslednjih 4-5 dana
Foto: Profimedia

Vlasnik 21 Grend slem titule ovih dana muči muku sa desnim ručnim zglobom, koji je uticao na njegovu igru u susretu sa 22-godišnjim Kanađaninom.

Novak je izgubio od 13. igrača sveta, posle dva seta – 6:3, 7:6.

"Mučim se sa desnim zglobom poslednjih četiri, pet dana. Držao sam to pod kontrolom. Dva meča su verovatno uticala. Danas nije bilo lako. Nisam mogao da serviram brzo i precizno koliko sam želeo. Delom je i do toga što nisam skoro tri meseca igrao, a ovde su lopte velike i spore. Mora da se koristi mnogo zglob, možda me je i zato malo bolelo, ali je delom i do dva meča koja sam igrao juče. Možda se osetio i nedostatak mečeva. Nadam se da će se srediti do mog prvog meča u Izraelu. Nije isti zglob sa kojim sam imao problem pre nekoliko godina, tokom OI u Riju", rekao je Đoković.

Novak je govorio i o nastavku sezone, a naredni turnir biće mu Tel Aviv naredne nedelje. U prvom kolu je slobodan, dok će u drugom igrati sa boljim iz duela Tijago Monteiro – Pablo Anduhar.

"Cilj mi je da se plasiram u Torino. Sada sam 15-16. na "Race" listi, a moram da budem u 20 kako bih se kao Grend slem šampion plasirao tamo. Slede mi Tel Aviv, Astana, posle toga ću igrati u Bersiju i nadam se u Torinu. Možda se nešto i promeni", rekao je Đoković.

Podsetimo, Novak je u subotu prvo savladao Frensisa Tijafoa, a potom u dublu sa Mateom Beretinijem bio bolji od Džeka Soka i Aleksa de Minora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve