RHMZ dao novo upozorenje: Kiša će sutra uveče pljuštati, ali vraćaju se topliji dani

25.09.2022

16:25

0

Autor: 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio večeras da će sledeća nedelja biti toplija od ove koja je za nama, ali da će pasti velika količina kiše

RHMZ dao novo upozorenje: Kiša će sutra uveče pljuštati, ali vraćaju se topliji dani
ilustracija - Copyright pixabay/guvo59

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio večeras da će sledeća nedelja biti toplija od ove koja je za nama, ali da će pasti velika količina kiše.

- I sledeće sedmice zadržaće se relativno toplo vreme, uz porast jutarnjih temperatura, a dnevna temperatura će u većini mesta biti između 20 i 24 °C, osim u sredu kada će biti malo svežije posebno na severu i zapadu zemlje. Početkom sledeće sedmice očekuje se i česta pojava kiše, i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a veća količina padavina biće sutra u drugom delu dana - piše na sajtu RHMZ.

Foto: RHMZ Printscreen
 

- Sledeće sedmice Srbija će biti pod snažnom ciklonskom aktivnošću, jer će sve više jačati i ciklon sa severa Atlantika, koji će se premeštati prema centralnoj Evropi - piše sajt Weather2Umbrella. -  Srbija će i dalje biti u sistemu jugozapadnog visinskog strujanja, pa se početkom sedmice očekuje relativno toplo, ali očekuju se i čestice peska iz Sahare. Biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 20 do 25°C, a u utorak se očekuje postepeni pad, pa se sredinom sledeće sedmice očekuje nešto svežije, uz maksimalne vrednosti od 15 do 20°C. Inače, sredinom sedmice centar ciklona nalaziće se nad centralnom Evropom i zahvataće i naše područje, pa će i dalje biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a napomenuti pad temperature vazduha biće posledica blizine hladnog fronta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike