Norveški selektor uoči derbija u Oslu: Srbija je top klasa evropskog fudbala 1EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Stole Solbaken kaže da će njegova ekipa morati da bude tehnički savršena da bi se probila u A diviziju fudbalske Lige nacija.

U petom kolu grupe 4 druge po jačini „klase“ pomenutog takmičenja, Norveška je poražena na terenu Slovenije (2:1), a onda je Srbija zgromila Švedsku kod kuće (4:1), pa sada ima 10 bodova, kao i lider sa severa Evrope.

„Gledao sam snimak utakmice, Srbija je bila veoma dobra protiv Švedske. Imaju napadački arsenal kakav malo koja reprezentacija ima. Oni su top klasa evropskog fudbala i biće nam jako teško“, tako je tok i sadržaj duela na „Rajku Mitiću“ video selektor domaćina susreta 27. septembra u Oslu.

Te noći Orlovi moraju da idu na sve ili ništa, dok izabranicima Stolea Solbakena odgovara i remi, jer su slavili u beogradskom duelu istih selekcija (0:1), a u slučaju da ovaj ciklus završe s 11 bodova biće ukupni pobednici, jer se u takvim situacijama računa međusobni skor.

„Poslednji put kad smo se sreli uspeli smo da ih zaustavimo. Naravno, tada Vlahović nije bio u sastavu, ali jesu Mitrović i Tadić. Moraćemo da budemo taktički savršeni da bismo ih ostvarili cilj“, jasno je norveškom stručnjaku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari