U Pančevu održana „Biciklijada 04“

PANČEVO – U Pančevu je juče, 24. septembra, održana “Biciklijada 04” koju je po četvrti put organizovao Rotari Klub „Pančevo Mihajlo Pupin“.

Okupljanje biciklista počelo je u prepodnevnim satima u parku „Barutana“, koji je ujedno i jedan od najvećih parkova za ekstremne sportove u regionu.

Tokom okupljanja vršilo se i prijavljenje dece, osnovaca i srednjoškolaca za takmičenje na “Poligonu spretnosti” kao i prijava za takmičenje svih učesnika za “Najsporiju trku”.

U podne su svi prijavljeni učesnici, a bilo ih je više od sto, krenuli u revijalnu vožnju centralnim ulicama grada Pančeva, trasom dužine oko 8 km.

„Jedan od ciljeva nam je i afirmacija vožnje bicikla. Grad Pančevo ima sve uslove da se smanji saobraćaj vozila i da se značajno poveća broj učesnika u saobraćaja koji voze bicikl. Mi se iz godine u godinu trudimo da sa ovom akcijom i nekim još pratećim programima podignemo svest i popravimo sve što je moguće kako bi biciklistima i sada sve većem broju ljudi koji voze elektrotrotinete olakšali učestvovanje u saobraćaju, rekao je Ivan Romanić iz Rotari kluba „Mihajlo Pupin“, Pančevo.

Učešće u svim aktivnostima bilo je besplatno.

„Održavanje manifestacije pomogli su brojni sponzori, dok su učesnici na licu mesta mogli da kupe majicu Biciklijada 04. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za izradu i postavljanje držača za biciklove u pančevačkim školama“, rekao je Ivan Romanić iz Rotari kluba „Mihajlo Pupin Pančevo”.

Kompanija Brose je donirala sredstva za izradu nosača u jednoj školi, a organizator se nada da će uz pomoć ostalih sponzora i učesnika uspeti da prikupi dovoljno sredstava za bar još dve škole.

U prethodnom periodu Rotari Klub „Pančevo-Mihajlo Pupin“ već je postavio nosače u četiri pančevačke škole i cilj je da se u budućnsti nosači postave u sve škole u Pančevu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.