Održana „Trka za srećnije detinjstvo“ u Zrenjaninu

ZRENJANIN – U okviru „Evropske nedelje sporta“ juče je na platou Tržnog centra Big održana tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“ koja se u Zrenjaninu održava duže od četiri decenije.

Iz Gradske uprave Zrenjanin napominju da je učestvovalo više stotina dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, manifestacija je imala takmičarski karakter, ali je, pre svega, istaknut njen humanitarni segment, upotpunjen brigom o zdravlju stanovništva, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Održano je ukupno devet trka, od trke najmlađih, predškolskog uzrasta, do rekreativne trke zadovoljstva, u kojoj su mogli da učestvuju i građani van školskog uzrasta.

Najuspešnijim u svim takmičarskim kategorijama pripale su medalje i pehari, dok su svim učenicima podeljene zahvalnice za učešće.

Gradonačelnik Simo Salapura, pre obraćanja je kupio humanitarni učesnički broj, a zatim se zahvalio svim učesnicima i poželeo im da im ovo sportsko druženje ostane u sećanju.

„ Ove godine, “Trka za srećnije detinjstvo” ima specifičan značaj, jer je uvrštena u zvaničan program “Evropske nedelje sporta”, a poznato je da je prošle godine Zrenjanin bio proglašen za Evropski grad sporta, pa stoga ne čudi što ima ovoliko učesnika i što je ovako dobro organizovano. Želim da se zahvalim BIG centru, koji je domaćin ove trke već nekoliko godina, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Savezu pedagoga fizičke kulture, Savezu za školski sport grada Zrenjanina, i posebno gradskoj organizaciji Crvenog krsta, koji je partner ne samo gradu na ovakvim manifestacijama, nego i svim našim javnim preduzećima i ustanovama.“ – rekao je gradonačelnik Salapura.

Manifestaciji je prisustvovala i načelnica Odeljenja privrede Gradske uprave Jelena Travar Miljević, kao i predstavnici Sportskog saveza grada, Saveza za školski sport, sportski radnici grada Zrenjanina i mnogi drugi, koji su kupovinom učesničkih brojeva doprineli akciji “Sportom za bolje sutra”.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.