Na Panonskom vašaru u opštini Vrbas više od 1.300 učesnika (FOTO)

Tijana Panonski vasar-vrbas
VRBAS – Na Panonskom vašaru koji se održava u na platou ispred Kulturnog centra Vrbas, od 23. do 25. septembra učestvuje 84 sastava sa 1.326 članova, iz više od 30 vojvođanskih opština.

U okviru Panonskog vašara održava se 13. po redu Festival dečijih izvornih ansambala i 43. Festival folklornih tradicija Vojvodine, koji je otvorila Tijana Aleksić, zamenik predssednika opštine Vrbas.

Tokom tri dana, od petka 23, do nedelje 25. septembra, Vrbas je nesumnjiva prestonica folklora. Vrbas je prestonica igre i pesme. Vrbas je prestonica vojvođanske i srpske tradicije. Negujući različitost mi afirmišemo zajedništvo. Slaveći nasleđe prošlosti, mi popločavamo puteve budućnosti. Činjenica koja me posebno raduje, i koja ukazuje da folklor, kao jedan od glavnih segmenata naše kulturne baštine, ima dobru budućnost, jeste broj učesnika na oba festivala – rekla je Aleksićeva.

Ona je istakla da je Vrbas domaćin nekoliko značajnih kulturnih manifestacija.

U našoj opštini održava se Festival poezije mladih, Nevenov festival dece pesnika, Internacionalnog festivala sviranja na tradicionalnim instrumenatima, svetkovine „Dani žetve“ i „U čast novog hleba“, Junski festival Vrbas, koji predstavlja najvažniju turističku menifestaciju tog tipa u ovom delu Bačke. Vrbas je jedini grad koji ima spomenik guslama. I zato sa sigurnošću mogu da kažem da je opština Vrbas centar očuvanja tradicije i kulturnog nasleđa – zaključila je Aleksićeva.

vasar-vrbas
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.