Šlemovi, panciri, dronovi: Ruske fabrike oružja rade i vikendom

Ruske fabrike oružja naglo su povećale proizvodnju.

Svet

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

16:25

Šlemovi, panciri, dronovi: Ruske fabrike oružja rade i vikendom
AK-19; Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

One rade čak i vikendom kako bi ispunile zadatke koje je pred njih stavio predsednik Ruske Federacije i vrhovni komandant oružanih snaga Vladimir Putin.

Pravi se sve - od šlemova i pancira do najsavremenih borbenih sistema, dronova i avijacije, navodi se u izveštaju koji je preneo portal Sputnjik.

Andrej Golovatjuk, član prezidijuma ruske organizacije Oficiri Rusije i pukovnik u rezervi ukazuje da je pre svega potrebno povećati proizvodnju precizno navođene municije i projektila.

"Mislim da je izuzetno važno povećanje proizvodnje dronova, jer su dronovi pokazali svoju efikasnost. Veoma su efikasni za izviđanje i za gađanje neprijateljskih ciljeva. Troškovi su veoma veliki, jer se sada vodi uglavnom protivartiljerijska i raketna borba", predočio je pukovnik Golovatjuk.

U kompanijama u sastavu državne korporacije Rosteh koja podmiruje oko 40 odsto celokupnih državnih odbrambenih potreba, zaposleni rade prekovremeno, često i vikendom.

Proizvode se vojni avioni, helikopteri, oklopna tehnika, artiljerijski sistemi, visoko precizno oružje, sredstva za elektronsko ratovanje, sistemi za komunikacije i izviđanje, kao i druga borbena sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: