Subotica: Nastavlja se projekcija filmova mađarske kinematografije

FILMYing
SUBOTICA – U ponedeljak 26. i u utorak 27. septembra od 17h u bioskopu Eurocinema biće prikazana preostala dva filma u okviru prekograničnog projekta FILMYing.

Drama “Rano venčanje”, u režiji Tamaša Olta i Čabe Vekeša, svoju premijeru imaće u ponedeljak 26. septembra, a film prati budućeg oca koji je primoran da ostavi svoju trudnu ženu u pokvarenom automobilu i ode u grad da pronađe doktora. Trčeći po pomoć, čovek unapred planira život svoje nerođene devojčice, ali mora da se suoči i sa činjenicom da bi mogao da je izgubi.

U utorak 27. septembra od 17h na repertoaru je igrani film “Koliko ja znam”, u režiji Lorinc Nandora, koji donosi dramatičnu priču bračnog para koji se suočava sa činjenicom da je žena silovana, a usled nedostatka dokaza slučaj ne može da se procesuira. Situacija u kojoj su se našli testira njihov odnos.

Filmovi su titlovani na srpski jezik.

Promocija kinematografije partnerskih zemalja poslednja je aktivnost prekograničnog projekta FILMYing – Filmska umetnost povezuje prekogranični region, koji se realizuje u okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija u partnerstvu Otvorenog univerziteta Subotica i Centra za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina.

Nakon uspešno realizovanih edukativnih radionica MOBIFILM škole u Subotici i Segedinu, kao i zajedničkih radionica polaznika škole na filmskim festivalima u Segedinu i Subotici, istraživanja, pripreme i objavljivanja video knjige kao i sastanaka predstavnika filmskih festivala iz prekograničnog regiona čiji je cilj bio saradnja i umrežavanje, započeta je i realizacija promocije srpske i mađarske kinematografije u prekograničnom regionu.

U četiri grada u Vojvodini (Subotica, Zrenjanin, Novi Sad i Kanjiža) biće prikazana tri filma mađarske kinematografije koja nisu imala svoje premijere niti bioskopsku distribuciju u Srbiji i to uz prisustvo gostiju iz filma. Identičnu aktivnost realizovaće i mađarski partneri koji će predstaviti tri filma srpske kinematografije u četiri mađarska grada (Segedin, Kečkemet, Morahalom i Desk).

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.