Mitrović je "zver", može i protiv Švedske i protiv defanzivnih slabosti napadački nezasite Srbije 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektorski aduti Dragana Stojkovića, kanonadom u petom kolu B divizije fudbalske Lige nacija – 4:1 (2:1), potvrdili ogroman ofanzivni potencijal i napali prvo mesto u grupi 4.

Krenulo je po zlu, jer je (povredama) značajno oslabljeni tim Švedske prvi pogodio mrežu, međutim Srbija se brzo sabrala i do kraja prvog poluvremena okrenula vodu na svoju vodenicu.

Nisu reprezentativci Tri krune posedom lopte i šansama mogli da pariraju navalentnom i tehnički kvalitetnijem domaćinu, sa probojnim vezistima i dvojicom centarfora, ali su zato već u 15. minutu iskoristili „praznu poljanu“ u zoni šuta.

Dejan Kuluševski je izbacio Stefana Mitrovića iz koloseka i pronašao Viktora Klasona, a kako je ovaj potpuno ispao iz vida, predaleko postavljenih, čuvara nije mu bilo teško da lagano prihvati asistenciju a onda visokim šutem savlada Vanju Milinkovića Savića.

To je toliko razljutilo ili inspirisalo Aleksandra Mitrovića, kako vam volja, da je najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima nastavio da dokazuje zašto je takav golgeter bez mane i straha dobio navijačku pesmu u kolevci fudbala – Engleskoj.

Samo su se menjali pakeri pogodaka zvezde premijerligaškog tima Fulama, poznatog i po tome da „grize“ i na najnebitnijim utakmicama kluba i Srbije.

U 18. minutu je Andrija Živković centrirao na glavu 28-godišnjeg Smederevca, a robusni centarfor nadskočio najbližeg Šveđanina i iz skoka izjednačio rezultat.

Istim delom tela nekadašnji špic Partizana, Anderlehta i Njukasla napravio je preokret malo pre odlaska na pauzu (45+1), samo ovog puta posle odlično izvedenog kornera od strane kapitena Dušana Tadića.

Na radost Orlova, to nije bilo dovoljno da namiri njegove pucačke apetite. Posle konsultacija glavnog sudije sa kolegama iz VAR sobe i poništavanja signaliziranog ofsajda, saigrači su poskakali po Mitroviću, srećni zbog njegovog het-trika levicom i kaparisanog trijumfa (48).

A, onda je Saša Lukić preuzeo golgeterski šinjel od potpisnika 49 golova za A tim, na kraju zamenjenog zbog povrede. Mada mu nije u opisu posla „terorisanje“ golmana, vezista Torina je prelepim udarcem nogom u dalji ugao rešio osvajača bodova u jednoj od važnijih bitaka za prvo mesto u grupi i prekomandu u A diviziju Lige nacija. (70).

Kada su obavili posao, u kreiranju akcija fantastično korisni Sergej Milinković Savić i ostali starteri, zajedno sa ubačenim rezervistima (pored štopera iz prvih 11 Srđana Babića debitovao i vezista Stefan Mitrović) povukli su ručnu. Ali, ne tako da im bude ozbiljno ugroženo ubedljivo slavlje na oproštaju od beogradske publike pred Svetsko prvenstvo u Kataru, krajem godine.

Pre nego što se ponovo okupe i krenu s pripremama za Mundijal, Mitrović i družina će odigrati još jedan meč Lige nacija. Sa bodovno jednako uspešnom (10) liderskom Norveškom, 27. septembra u Oslu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari