Novi detalji maltretiranja osoblja od strane Megan Markl: Čak je i Hariju pretila, mnoge je dovela do suza!

24.09.2022

20:14

0

Kako je navodno vojvotkinja od Saseksa izjavila, nije smatrala da je njen posao da bude fina sa ljudima koji su njeni podređeni

Novi detalji maltretiranja osoblja od strane Megan Markl: Čak je i Hariju pretila, mnoge je dovela do suza!
Megan Markl - Copyright Profimedia

Megan Markl, supruga princa Harija, suočila se sa optužbama i glasinama da je maltretirala svoje osoblje pre nego što se preselila u Kaliforniju sa mužem i sinom. Kraljica Elizabeta je naložila nezavisnu istragu privatne advokatske firme. Izveštaj je napravljen, ali, kako se navodi, on nikad neće biti javno objavljen. 

Međutim, izveštaji o navodnom maltretiranju biće objavljeni u bombastičnom izdanju nove knjige kraljevskog dopisnika "London Tajmsa" Valentina Loua. On se smatra cenjenim novinarem koji je prvi izvestio o tome da su viši službenici Bakingemske palate podneli službene pritužbe da Megan maltretira svoje zaposlene.

Tanjug/AP Photo/AP Photo/Emilio Morenatti
Princ Hari i Megan Markl

U odlomku iz njegove knjige "Dvorani: Skrivena moć iza krune", koja bi trebalo da bude objavljena početkom sledećeg meseca u Ujedinjenom kraljevstvu, piše da je Megan učestalo dovodila osoblje do suza, te da su bili u strahu nakon njenih besnih ispada. Vojvotkinja od Saseksa je u intervjuu kod Opre Vinfri rekla da su te optužbe deo "proračunate klevetničke kampanje".

Lou navodji da je, nakon niza njenih javnih angažmana u Australiji, nekoliko ljudi čulo Megan da govori "Ne mogu da verujem da nisam plaćena za ovo".

Novinar piše da je 2017. godine šest meseci pre veridbe princa Harija i Megan, Marklova rekla njegovom savetniku "Mislim da oboje znamo da ću uskoro biti jedan od vaših šefova".

Profimedia
Megan Markl

Takođe tvrdi da je Megan smatrala uvredom da se uopšte bavi niže rangiranim osobljem. Kada joj je krajem 2017. godine savetovano da bude blaža sa osobljem koje radi za Harija i nju, navodno je odgovorila: "Nije moj posao da mazim ljude".

Lou u knjizi navodi i da je Megan pretila Hariju da će raskinuti sa njim ako javno ne objavi da mu je devojka. On je bio, navodno, izbezumljen da će ga Megan ostaviti.

U knjizi se nalaze i izjave bivših radnika Harija i Megan, koji pričaju kako su ih vojvoda i vojvotkinja od Saseka zvali samo da bi "vikali na njih", te da je jedan od njih propustio da se javi na telefon kada je zvala i počeo da drhti jer se plašio šta ga čeka.

Podsetimo, iako je istraga o ovome završena krajem juna ove godine, odlučeno je da rezultati nikada ne budu objavljeni. 

Profimedia
Megan Markl

Nezvanično, iz Bakingemske palate ne žele da izveštaj ugleda svetlost dana kako bi se zaustavila napetost između kraljevske porodice sa jedne i princa Harija i njegove supruge sa druge strane. 

Zvanična istraga je obuhvatila saslušanja četiri ili pet članova pomoćnog tima Harija i Megan, iako je za njih u nekim trenucima radilo i do 25 zaposlenih koji bi mogli da se smatraju potencijalnim svedocima. Čini se da oni nisu imali nikakve pritužbe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike