Zbog usklađivanja tranzitnog sistema sa EU došlo do prekida rada na graničnim prelazima

Uprava carine saopštila je da je proces usklađivanja tranzitnog sistema sa EU, zbog koga je došlo do prekida u radu sistema na teretnim terminalima graničnih prelaza, uspešno okončan.
Zbog usklađivanja tranzitnog sistema sa EU došlo do prekida rada na graničnim prelazima
Foto: 021.rs

"Tokom dana je planski i privremeno prekinut kompjuterizovani tranzitni sistem NCTS, a radi usklađivanja sa sistemom EU koje sprovode sve evropske carinske administracije", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da je tokom prekida rada sistema na graničnim prelazima došlo do zastoja u teretnom saobraćaju, kao i da su sada angažovani dodatni carinski službenici kako bi ti zastoji tokom večeri u potpunosti bili otklonjeni.

"Na unutrašnjim ispostavama rad carinskih službenika biće organizovan i tokom sutrašnjeg dana, gde god za to postoji potreba privrede", dodaje se u saopštenju.

  • /

    24.09.2022 21:57
    /
    opet je eu kriva srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija