Partizanov brodolom u Moskvi! Zenit jasno pokazao – Valjak mora još da se šteluje!

24.09.2022

18:36

0

Autor: 24sedam

Crno-beli poraženi u drugom meču na pripremnom turniru u Rusiji

Partizanov brodolom u Moskvi! Zenit jasno pokazao – Valjak mora još da se šteluje!
KATA2309 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale VTB Superkupa. Posle trijumfa protiv Lokomotive Kubanj i dana pauze, crno-beli su u Moskvi poraženi od Zenita - 81:65.

Duel sa ekipom koju predvodi Ćavi Paskval bio je jedna od najjačih provera za izabranike Željka Obradovića u dosadašnjem toku priprema i jasno je pokazao da će Valjak morati još da se "šteluje" kako bi u punoj snazi dočekao početak sezone.

Imali su crno-beli sve u svojim rukama pred početak meča. U borbu za trofej sa moskovskim CSKA mogli su i uz poraz manji od 12 razlike, međutim u završnih 15 minuta ušli su u kontraritam iz kojeg nisu našli izlaz do poslednjeg zvuka sirene.

A, krenulo je veoma bajkovito. Eksprednih 8:0 posle nešto više od dva minuta igre, pa i prvi dvocifeni plus na polovini uvodne deonice (14:4). Međutim, isto tako ekspresno Rusi su uspeli da istope zaostatak i meč uvedu u rezultatsku klackalicu koja je trajala do polovine pretposlednjeg kvartala kada je krenuo sunovrat Valjka.

Nekoliko puta tokom meča crno-beli su ulazili u žute minute posle kojih su sami sebi komplikovali situaciju na parketu. Jednu od njih, Obradović je uspeo da preokrene petorkom u kojoj su na visokim pozicijama igrali Naneli i Papapetru u finišu prvog poluvremena, međutim dobitnu formulu trofejni strateg nije uspeo da pronađe kada su kola krenula nizbrdo u drugoj polovini treće četvrtine.

Jedan od razloga poraza treba tražiti i u izuzetno lošoj šuterskoj večeri celog tima (5/24 za tri, 22/30 sl. b.), a posebno kapiten Kevina Pantera koji za nešto manje od 21 minuta na parketu nije uspeo da postigne nijedan poen (0/3 za dva, 0/5 za tri, 0/2 sl. b.)

PARTIZAN: Madar 15 (4/5 za dva, 1/6 za tri, 5 sk, 5 as, 6 uk. l.), Anđušić 8, Naneli 18 (3/4 za dva, 2/3 za tri, 6/6 sl. b.), Koprivica 6, Vukčević 2, Trifunović, Lesor 7 (6 sk), Jovanović, Papapetru, Panter, Ledej 9.

ZENIT: Solomon 5, Zubkov 4, Karasev 3, Homsli 7, Zaharov 16, Klimenko 6, Fridzon 5, Tomason 2, Vimbuš 14, Toropov 5, Volkin 11, Toptunov 3.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zenit je pobedio Partizan 81:65.

38. MINUT - Potpuno je Partizan stao u poslednjih 15-ak minuta meča. Zenit u završna dva minuta ulazi plus 18, posle tri ubačena penala Madara - 81:63.

36. MINUT - Deluje da crno-beli nemaju način da izađu iz krize u koju su upali. Postigli su samo sedam poena (poslednja četiri dao Naneli sa linije penala) za šest minuta igre u četvrtoj deonici, pa na isteku 36. minuta gube 75:60.

34. MINUT - Na sve ofanzivne probleme u drugom poluvremenu, crno-beli muče muku i sa linije penala (13/21 dosad). Panter je bez poena u dosadašnjem toku meča (0/8 iz igre, 0/2 sl. b.), Toptunov ubacuje novu trojku za Zenit koji ide na velikih 73:56.

32. MINUT - Zaharov se razigrao u drugom poluvremenu, ubacio je još jednu trojku za najveći plus Zenita u dosadašnjem toku meča - 61:53. Partizan je za nešto manje od pet minuta ubacio samo dva poena, dok je Zenit posle trojke Homslija u istom periodu postigao 20. Rusi prvi put na meču imaju dvocifreni plus - 64:53, 31. minut. Seriju rivala poenima sa poludistance prekida Ledej. Na isteku 32. minuta Zenit vodi 68:55 posle zakucavanja Zubkova u kontri.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Iskusni Vitalij Fridzon ubacuje trojku, produžava seriju Zenita na 12:0 i donosi svom timu pet poena prednosti u 29. minutu - 56:51. Posle više od tri minuta bez poena za Partizan, Naneli prekida seriju rivala. Na kraju treće deonice Zenit vodi 58:53.

28. MINUT - Posle promašenog napada na plus sedam Partizana, Rusi za nešto manje od dva minuta prave 9:0 i novim preokretom stižu do vođstva pred završnih 120 sekundi trećeg kvartala - 53:51.

26. MINUT - Anđušić je trojkom pokrenuo Valjak, koji posle lakih poena Madara u kontri došao do plus sedam na polovini treće deonice - 51:44.

24. MINUT - Zenit je brzo vratio vođstvo, novim poenima visokog Klimenka (215 cm), ali je ta prednost bila kratkog daha, pošto je dva bacanja na drugoj strani ubacio Lesor - 44:44. Na isteku 24. minuta Partizan vodi 46:44 posle poena Ledeja sa poludistance.

22. MINUT - Izgubljenom loptom Madara i poenima iz ofanzivnog skoka Klimenka počelo je drugo poluvreme - 40:39. Iskupio se Madar poenima sa poludistance. Vimbuš pogađa trojku za novo izjednačenje - 42:42.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Ono što bi moglo da predstavlja problem za crno-bele u nastavku meča jeste treća lična greška Joanisa Papapetrua na ulasku u 19. minut meča. Sjajno su crno-beli, pre svega defanzivno finiširali prvo poluvreme. Ovoga puta dobru odbranu su uspeli da materijalizuju ekspresnom serijom 6:0 za preokret i vođstvo na kraju prvog poluvremena - 40:37.

18. MINUT - U poslednja dva minuta uglavnom se poentira sa linije penala, a u završnih 120 sekundi prvog poluvremena ulazi se s minimalnim vođstvom Zenita - 35:34.

16. MINUT - Ledej sa dva ubačena bacanja prekida mini seriju rivala 5:0. Ponovo crno-beli propuštaju dva napada da smanje minus, posle čega Papapetru ponovo faulira Volkina prilikom šuta za tri poena. Ovoga puta Rus nije ubacio trojku, a sa linije penala dao je samo jedan poen. Zanimljivo, Partizan u ovom momentima igra sa Nanelijem i Papapetruom na visokim pozicijama, i upravo oni kreiraju poene - 31:30.

14. MINUT - Pogađa Naneli još jednu trojku za Partizan i tako vraća minimalni plus na stranu crno-belih - 26:25. Mnogo grešaka crno-belih u poslednih nekoliko minuta, pa Zenit trojkom Volkina uz faul, pa potom i ubačenim penalom beži na plus četiri na isteku 14. minuta igre - 30:26.

12. MINUT - Polovičnim učinkom Koprivice sa linije penala otvoren je drugi kvartal - 23:23. Propustili su crno-beli dva napada da vrate prednost na svoju stranu, što je Zenit kaznio lakim poenima iz reketa.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Posustali su crno-beli u završnici prve četvrtine pa su Rusi uspeli da naprave preokret i povedu 20:17 pred završnih 60 sekundi uvodnog kvartala. Ipak, uspeli su košarkaši Partizana da zaustave veliki nalet rivala i na prvi dvominutni odu sa minus jedan - 23:22.

8. MINUT - Vezali su crno-beli nekoliko olako izgubljenih lopti, pa ruski tim produžava seriju poena sa slobodnih bacanja na 7:0 - 14:11, 7. minut. Seriju Rusa prekida Lesor poenima iz ofanzivnog skoka. U poslednja dva minuta uvodne deonice Partizan ulazi sa plus dva - 17:15.

6. MINUT - Na polovini uvodne deonice Valjak je već dohvatio dvocifreni plus, poenima Koprivice iz ofanzivnog skoka. Posle tajm auta Paskvala, Zenit poenima s linije penala pravi mini seriju 5:0 i ekspresno smanjuje zaostatak - 14:9.

4. MINUT - Imaju crno-beli problema na defanzivnom skoku, pokupili su četiri lopte u napadu košarkaši ruskog tima za nešto više od dva minuta, ali to nisu materijalizovali poenterski. Madar pogađa trojku za 8:0.  Zubkov postiže prve poene za Zenit na meču posle tri minuta igre. Naneli ubacuje treću trojku za Partizan i čuva plus osam - 12:4.

2. MINUT - Prve poene na meču postiže Vukčević ispod koša. 5:0 vodi Partizan na isteku drugog minuta meča, posle trojke Anđušića.

Obradović večerašnji meč počinje s petorkom Madar, Anđušić, Naneli, Vukčević i Koprivica.

- Zanimljivo, zbog pobede Lokomotive protiv Zenita, crno-beli mogu u finale i ako večeras dožive poraz do 11 razlike.

- Željko Obradović i njegovi saradnici imaju određenih problema sa zdravstvenim biltenom pred start nove sezone. Trofejni strateg je pričao o tome neposredno pred put u Moskvu.

- Najveću pobedu u dosadašnjem toku priprema crno-beli su ostvarili protiv Barselone

- Jedna vest koja bi mogla da bude zanimljiva Grobarima. U subotu je novi klub pronašao dosadašnji kapiten Partizana Rade Zagorac.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike