Abazović: Glasaćemo za razrješenje Đukanovića

10
932

Dritan Abazović

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da bi u Skupštini trebalo da se izglasa inicijativa o razrešenju predsednika Mila Đukanovića. On je istakao da se time šalje važna politička poruka, a da je pitanje za pravnike da li to može da se operacionalizuje zbog situacije sa Ustavnim sudom.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je podneo zahtev za skraćenje mandata Skupštini, koji je vraćen, dok je Demokratski front pokrenuo inicijativu za razrešenje Đukanovića, za šta je potrebno mišljenje Ustavnog suda koji još nije formiran.

„Ja mislim da treba da izglasamo tu inicijativu i da na taj način parlament uputi jasnu poruku šta misli o predsedniku države. To je jako važna politička poruka. Da li ona može da se operacionalizuje zbog ovakvog Ustavnog suda, to je sada upitno pitanje za pravnike, ali definitivno taoci smo jednog čoveka 30 godina i sada treba i dalje da nastavimo da budemo taoci. Ne mislim da je to dobro. I mislim da je i ta situacija objašnjena ovde brojnim partnerima, ne samo američkim i mislim da je svima jasno. Prolazimo kroz jedan težak period. Logično je posle 30-godišnje vlasti da sve ne ide baš glatko. To je sasvim logično“, rekao je Abazović za Glas Amerike.

intervjuu za Glas Amerike, posle prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Abazović je ponovio da će garantovati da Crna Gora neće menjati spoljnopolitički kurs i da je to preneo međunarodnim partnerima.

Sa američkim zvaničnicima, kako je rekao, razgovarao je i o obaveštajnom izveštaju prema kojem je Rusija tajno finansirala Demokratski front (DF) 2016. i verovatno 2018. godine, što će biti istraženo.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

  1. Sad je najvažnije , ugasiti ovaj Diktatorski, Lopovski, kriminalni Režim. A onda poštene izbore . Ovaj Čovjek je pokazao hrabrost da smije da se uhvati u koštac sa Kriminalom i korupcijom. Zato Bošnjaci Južnog Sandžaka trebaju kazniti Bošnjačku stranku i njene lidere jer su oni bili dio Kriminala i Korupcije u CG bio im je samo cilj i zadatak da čuvaju Đukanovićev kriminalni režim za uzvrat su zapošljavali svoj kadar u državnim institucijama. A za Bošnjački narod ništa nisu uradili osim što su ih protjerali na Zapad. Zato na sljedećim ozborima za SPP .

  2. Albanci u CG su shvatilji lazi I licjemerstvo , vec decenijama SPC preuzima vlast u CG , napravila SPC duboku drzavu u CG. Albanci drugima porucuju sa su oni stari autohtoni Balkanski , Evtopski Narod I da ukoljiko vlasi ( ustase I cetnici), namjeravaju da prave veljike SR I HR , da ce I oni napravit Veljiku Albaniju. Meni nije samo jasno kako Bosnjacka ( poljitikantska , izdajnicka , korupmirana BAGRA) u Sandzaku NE SMIJE ( da ne izgubu fotelje , konformizam Koji su him vlasi dalji), da shvati I da glasno zbori DA SVE IDE NA STETU ( unistenje Bosnjaka I Crnogoraca kao naroda).Da stane na stranu svojeg Bosnjackig naroda.Da se ode kod Pravih Crnogoraca ( patrijota), I jasno kazu , ( mi vas postujemo , kako da sacuvamo ovu drzavu , Mir, slobodu I zajednicki zivot na uzajamnom povjerenju I postovanju ). Bosnjaci I Crnogorci NE SMIIJU OVAJ PUD DA ZAKASNU , mora da se djeluje. Bosnjaci moraju da razmisljaju o svim opcijama , dusmani su veljiko zlo pripremalji Bosnjacima u CG. ( vidjelji smo kako su se povampirilji u zadnje 2 godine , I sigurno su spremni zlocine I genocid da naprave nad Bosnjacima u sjeveru CG).Bosnjaci CG moraju ( zajedno sa iskrenim I postenim patrjotima Crnogorcima), da se organizuju , spase drzavu CG I svojj ostanak I opstanak. Bosnjaci Sandzaka , OVAJ PUT NE SMIJU DA BIDNU NAIVNI (vlasima se ne smije vjerovat), BOSNJACI SANDZAKA NE SMIJU DA ZAKASNU , sa organizovanjem I pripremama na odbranu .

  3. Abazovicu ulizice Vucicevih cipela, izdajnice Crnogorskih interesa tebi je mesto u zatvor za unistenje CG od kako si ti na vlast.
    Trebao bi Milo da da naredjenje da te odma strpaju u zatvor i mnoge oko tebe sa kojima rados protic CG.

    • Polako bate, vlasi defiluju, littije pod nadzorom rista sotone, ( MUP, BIA , srbske sluzbe I DRUZBE), crnogorci sa terase gljedaju (odobravaju), . Ne prolazi vise LAZI I LICJEMERSTVO, Vi Crnogorski Patrijote ste imalji dovoljno vrijemema da se organizujete I zaustavire ljitije, znalji ste veoma dobro da to SPC organizuje sa ciljem da unisti naciju Crnogoraca I Bosnjaka. Licjemermo noieste reagovalji.Mojne fore o ugruzenosti. Vi ste amhilohija hajalji, MI Bosnjaci to ne zaboravljamo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.