Petak, 05.09.2008.

20:58

Bilić: "Ozbiljno na Kazahstan"

Hrvatska fudbalska reprezentacija u subotu sa Kazahstanom igra prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

Izvor: Saša Ozmo

Default images

Selektor 'vatrenih' Slaven Bilić je već odredio kojih će 11 fudbalera početi utakmicu na Maksimiru. "Donošenju odluke nisu prethodile besane noći, već je ona temeljena na proučavanju igrača na treninzima i u svakoj drugoj situaciju. Smatramo da je u ovom slučaju Klasnić bolje rešenje od Petrića, ali to ne znači da Petrić neće biti u startnoj postavi protiv Engleske", izjavio je Bilić.

"Klasnić je bio naš najbolji strelac na Euru. U prelaznom roku potpisao je za veliki klub (Nant). U svakom trenutku se vidi njegova glad za fudbalom, za golovima i to moramo poštovati", dodatno je Bilić objasnio odluku da Klasnić zaigra umesto napadača HSV-a.

Bilić od svojih izabranika traži da ne potcene rivala.

"Duelu sa Kazahstanom pristupićemo maksimalno ozbiljno, baš kao što to čine najveći svetski klubovi poput Mančester junajteda, Juventusa, Bajerna... Oprez je neophodan jer ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ovo neće biti lak meč, a nama je potrebna dobra uvertira pred dvoboj sa Englezima", kaže 39-godišnji trener.

Kapiten Niko Kovač kaže da u Zagrebu u subotu neće biti iznenađenja.

"Istina je da ne pobeđuje uvek bolji, Kazahstanci se sigurno nadaju da mogu da nas iznenade, ali mi ćemo učiniti sve da se to ne dogodi", rekao je kapiten hrvatske reprezentacije.

Hrvatska će protiv Kazahstana zaigrati u sastavu Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, N. Kovač, Modrić, Rakitić - Klasnić, Olić.

Četiri dana posle duela sa Kazahstanom reprezentacije Hrvatske dočekuje Englesku.

Mediji na Ostrvu već su počeli da dižu tenziju pre taj meč, govoreći da bi Slaven Bilić mogao da preuzme Vest Hem, ali u Hrvatskom fudbalskom savezu su brzo demantovali te navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: