Najnovije vesti
Vesti Politika
"SARADNJA SA SRBIJOM I VUČIĆEM NIKAD NIJE BILA BOLJA" Abazović rekao da bi Crna Gora trebalo što pre da imenuje i ambasadora u Beogradu

"SARADNJA SA SRBIJOM I VUČIĆEM NIKAD NIJE BILA BOLJA" Abazović rekao da bi Crna Gora trebalo što pre da imenuje i ambasadora u Beogradu

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je danas da saradnja te zemlje sa Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nikada nije bila bolja, ali da ima prostora za dalja poboljšanja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Dritan Abazović Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
Dritan Abazović

- Mi idemo ka tome, ka normalizaciji odnosa. Nismo čekali, ja sam odmah nakon formiranja Vlade pošao u zvaničnu posetu Beogradu. Ta poseta je bila vrlo dobra, već smo rešili jedno pitanje koje je bilo nekorektno, a to je bespotrebno zadržavanje crnogorskih poslanika na granici, ali imamo da rešimo i druga pitanja, ali verujem da sve to ide u dobrom pravcu - istakao je Abazović tokom današnjeg razgovora u Njujorku sa predstavnicima medijskih kuća iz Crne Gore, našeg regiona i Evrope, a prenela Adria TV.

Blic preporučuje

Abazović je rekao da bi Crna Gora trebalo što pre da imenuje i ambasadora u Beogradu.

- Osećam da sve ide u dobrom pravcu. Naša komunikacija je vrlo prijateljska i korektna i mislim da će se odraziti i na novu vladu Srbije - kazao je on.

Takođe je rekao da navija da Crna Gora postane deo Otvorenog Balkana i podržao je inicijativu Adria TV da se na marginama naredne Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, učesnici i pridruženi članovi inicijative Otvoreni Balkan predstave u Njujorku zajedničkim događajem.

- Ja sam neko ko podržava ideju Otvorenog Balkana. Svaka inicijativa koja vodi ka većoj saradnji država regiona i samim tim vodi ka nekom pomirenju za mene je prihvatljiva. Potpuno je za mene nevažno kako se neka inicijativa zove ili ko je inicirao tu inicijativu - kazao je Abazović.

Kako je rekao, ideja Otvorenog Balkana je dobra, a dodao je i da bi voleo da vidi felksibilnije granice između svih država.