Кућа Добрих Вести

Login

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Међународни фестивал класике у Вршцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

laritompsonМеђународни фестивал класике „Вршачка позоришна јесен“ одржаће се од 25. септембра до 1. октобра у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу, под слоганом „Сведочанство времена“.

 

Овогодишњи селектор драматург Бранислав Недић, рекао је да се, бирајући представе, руководио жељом да измири стручну јавност и „обичног“ гледаоца који воли да долази у позориште.

 

Фестивал отварају Вршчани својом представом „Лари Томпсон – трагедија једне младости“ Душана Ковачевића, а у режији Душана Петровића. Такмичарски низ настављају следеће представе:

 

Народно позориште Ужице 26. септембра извешће представу „Месец дана на селу“ Ивана Сергејевича Тургењева у режији Милана Нешковића.

 

Народно позориште из Београда учествоваће са две представе и то: 27. септембра са представом Хенрика Ибзена „Нора- луткина кућа“ у режији Татјане Мандић Ригонат, а 29. септембра представу „Рат и мир“ Лава Николајевича Толстоја у режији Бориса Лијешевића.

 

Српско Народно позориште ће 30. септембра извести вишеструко награђивану представу Момчила Настасијевића „Код вечите славине“ у режији Соње Петровић.

 

У пратећем програму гостоваће представа „Министарка“ НП „Бора Станковић“, Врање у адаптацији и режији Владимира Лазића и у част награђених Крушевачко позориште извешће „Чудо у Шаргану“, Љубомира Симовића у режији Небојше Брадића.

 

Жири фестивала у саставу Валентин Венцел, редитељ глумац и директор позоришта Ujvideki Sinhaz, Мирослав Мики Радоњић, театролог и директор Стеријиног Позорја и Наташа Петровић, глумица Позоришта „Зоран Радмиловић“ из Зајечара додељиваће награде за најбољу представу у целини, најбољу режију, најбољу мушку и женску улогу, награду за младог глумца „Томислав Пејчић“ и специјалну награду, док ће дијалоге о позоришту након свих фестивалских изведби у оквиру округлог стола водити театролошкиња Јелена Перић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 септембар 2022 21:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија