"Neće nas sprečiti"

Nikakve pretnje Evropske unije ili drugih zapadnih zemalja neće izmeniti rešenost Rusije da realizuje sve ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

20:39

Foto: Profimedia

To se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, i dodaje se da ih ništa neće sprečiti da obezbedi zaštita ruskog stanovništva.

Kako je precizirano, referendumi u DNR i LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti u potpunosti su u skladu sa međunarodnim pravom i njima se ostvaruju legitimna prava stanovnika tih teritorija na samoopredeljenje i organizovanje života u skladu sa sopstvenim civilizacijskim, kulturnim i verskim tradicijama.

Ruska strana takođe navodi da u EU, umesto da doprinesu okončanju sukoba, ne skrivaju svoju težnju da što više produže borbena dejstva i da uprkos žrtvama i razaranjima osiguraju "pobedu na bojnom polju", te da pomoću nelegitimnih jednostranih ograničenja oslabe Rusiju.

Ističe se da je stav EU posebno ciničan, pošto se preko te, ranije mirne integracione organizacije, kijevski režim pumpa smrtonosnim oružjem, kršeći ne samo međunarodna, nego i sopstvena pravila kontrole izvoza vojnih tehnologija i opreme.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas počinju referendumi o ujedinjenju s Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: