23. septembar  2022. 17.19  →  23.05 | Izvor: RTV

Otvoren 7. novosadski Oktoberfest

NOVI SAD -

Ceremonijalnim otvaranjem drvenog pivskog bureta uz pomoć drvenog čekića simbolično je otvoren 7. "Novosadski okoberfest", koji se održava 23. i 24. septembra.

video icon

oktobarfest, 1

Novosađani i njihovi gosti moći će da uživaju u pravoj bavarskoj atmosferi u velikom pivskom šatoru ispred TC "Promenada".

U ponudi će biti više od 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica, pereca, a za dobro raspoloženje zaduženi su neki od najboljih muzičara sa ovih prostora.

Kao i ranijih godina, u pauzama nastupa posetioci će moći da uživaju u takmičenjima poput onog u dugom držanju punih pivskih krigli u kojem učestvuju kako momci tako u posebnoj kategoriji i pripadnice lepšeg pola.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, kao i direktor Nemačko-srpske privredne komore Aleksander Markus.

Zamenik gradonačelnika je tom prilikom pozdravio organizatore, proizvođače piva i posetioce Novosadskog Oktoberfesta, manifestacije koja sedmi put u Novom Sadu okuplja pivare iz Srbije i regiona, ali i mnogobrojne ljubitelje piva i dobrog provoda

"Mi, u Novom Sadu podržavamo različite manifestacije, sajmove i festivale koji predstavljaju mesta susreta proizvođača i potrošača hrane i pića. Takvi događaji su uvek veoma posećeni jer ljudi vole da, spoznajući nove ukuse, upoznaju i kulturu podneblja odakle ona dolaze. Takođe, oni su važan segment turističke ponude i razlog dolaska gostiju u naš grad. Za prvih osam meseci ove godine imamo rekordan broj dolazaka i noćenja u Novom Sadu i siguran sam da će tako ostati i do kraja godine. Oktoberfest je za veoma kratko vreme uspeo da zauzme važno mesto u kalendaru novosadskih manifestacija. Sa velikim brojem izlagača i raznovrsnim programom privukao je pažnju ne samo Novosađana, već gostiju iz cele Srbije i regiona i uveren sam da će tako biti i ovaj put", rekao je Đurić.

Srodne vesti