Skandal: Vučelić i Vazura rasturaju Partizan - Fudbalski klub istupa iz Sportskog društva!

22.09.2022

18:03

0

Uradiće sve da sačuvaju funkcije, pa i da rasture porodicu

Skandal: Vučelić i Vazura rasturaju Partizan - Fudbalski klub istupa iz Sportskog društva!
viber_slika_2022-09-22_19-56-31-859 - Copyright FK Partizan

Dobili smo odgovor na pitanje zašto se danas sastajala skupština Fudbalskog kluba Partizan – i razlog nije nimalo prijatan.

Rukovodstvo fudbalske sekcije crno-belih objavilo je da istupa iz Sportskog društva Partizan!

Podsetimo, posle burnih dešavanja, većina delegata Jugoslovenskog sportskog društva Partizan izabralo je predsednika Košarkaškog kluba Ostoju Mijailovića za novog predsednika.

To je registrovala i Agencija za privredne registre, ali čelnici Fudbalskog kluba, Milorad Vučelić i Miloš Vazura, ne žele da prihvate to ni po koju cenu, pa čak ni ako to znači rasturanje društva koje postoji duže od 70 godina!

Ovo je obrazloženje Fudbalskog kluba:

- Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan. Skupština FK Partizan pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba.

Podsetimo, deo JSD pod okriljem Vučelića nije imao ni kvorum za održavanje skupštine, a Mijailoviću su podršku pružili skoro svi klubovi u Društvu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike