Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

“Државни посао“ слави десет година свог постојања (ФОТО)

Данас је у просторијама Културне станице “Свилара“ одржана конференција за новинаре поводом десет година постојања хумористичне серије “Државни посао“. Том приликом, обратили су се сви заслужни за успех овог пројекта, те захвалили на указаном дугогодишњем поверењу.
Фото: Градске инфо

Када сте Новосађанима пре више од десетак година помињали државни посао асоцијације су биле разне, међутим, данас се, у мору њих, једна веома истакла, а то је асоцијација на нашу најпознатију локалну серију под тим називом.

Серија “Државни посао“ настала је пре десетак година и својим постојањем свакако обележила историју домаће телевизије.

Наиме, ради се о најдуговечнијој играној хумористичкој серији како на просторима Србије, тако и далеко ван њених граница, а чија гледаност и након снимљених 1844 епизода и даље расте.
Фото: Градске инфо

Прва епизода емитована је 24. септембра 2012. године на РТВ-у.

Управо тада су се Ђорђе Чварков (Војвођанин-староседелац), Драган Торбица (Босанац-дођош) и Бошкић (размажени Новосађнин), тј. Димитрије Бањац, Никола Шкорић и Дејан Ћирјаковић први пут представили публици у својој чувеној канцеларији на архиваторском одељењу.

Кроз кратку вишеминутну форму, три сасвим различита профила већ десет година воде гледаоце кроз њихов универзум у коме баш свако може да пронађе нешто познато са чиме је имао прилике да се сретне у својој свакодневици.

Како и сама екипа серије каже “Државни посао“ је од тада постао обавезна ставка у дневном распореду просечног гледаоца, раме уз раме са популарном Слагалицом.

Током десет година постојања кроз овај пројекат прошли су многи великани нашег глумишта попут Секе Саблић, Ланета Гутовића, Виктора Савића, Николе Ђуричка, Милоша Милаковића и многих других.

Оно на шта се екипа “Државног посла“ посебно поноси јесте то што су многе серијске фразе ушле у свакодневни говор, како Новосађана, тако и осталих становника Србије.
Фото: Градске инфо

Због тога није ретко да пролазећи улицом чујете неког како довикује “Поздравите вашу маму“.

Поред своје телевизијске каријере ова духовита тројка уредно испуњава жеље и њиховој позоришној публици, те тако 16. октобра на великој сцени Јована Ђорђевића у СНП-у можете погледати актуелну представу “Велика сеоба архиватора“.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Lice grada: Dimitrije Banjac – Glumac (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.