Predrag Mijatović "vidi" Petrićev Partizan kao mogućeg šampiona, on smatra da je "preterano nerealan" 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener kluba iz Humske ne žuri s predviđanjem krajnih dometa „parnog valjka“ u večitoj trci sa Crvenom zvezdom.

Nekadašnji fudbaler Reala i bivši sportski direktor najtofejnijeg evropskog kluba, Predrag Mijatović, u nedavnom intervjuu za Tanjug izjavio je da bi njegov Partizan mogao i do titule u Superligi Srbije. I taj svoj optimizam povezao sa očiglednim napretkom u igri i rezultatima posle dolaska novog trenera Gordana Petrića.

Iako crno-beli trenutno imaju pet bodova manje od večitog rivala, a od njih su bolje plasirani još Čukarički, TSC i Vojvodina.

„Mijatović i ja smo veliki prijatelji i bivši saigrači. Možda je on bio preterano nerealan. Gode te pohvale od ljudi sa kojima sam veliki i iskren prijatelj. On je upoznat sa stanjem u Partizanu. Mijatović prati fudbal u svetu, kao i Srbiji i zbog može dobro da proceni.

A da li ćemo ove sezone uspeti da osvojimo titulu zavisi od mnogo stvari. To pre svega zavisi od nas, ali delimično i od Crvene zvezde, koja je trenutno ispred Partizana. Ako u bilo kom trenutku bude postojala mogućnost da mi preteknemo Crvenu zvezdu to ćemo i učiniti, ali ima dosta da se igra.

Do kraja prvenstva biće odigrana i dva derbija sa Zvezdom, pa ćemo videti. Ko bude bolji on će i da pobedi, biće prvi i iskoristiće mogućnost da se naredne sezone direktno plasira u Ligu šampiona“, reagovao je Gordan Petrić na pomenuto „proviđenje“ svog nekadašnjeg kolege, u intervjuu za istu novinsku agenciju.

Eks defanzivac i visoki funkcioner Partizana nasledio je smenjenog Iliju Solicu pre 40 dana i malo po malo počeo da sastavlja „razbijenu vojsku“. Za sada bez poraza u domaćem prvenstvu i Ligi konferencije.

„Partizan je bio u jednoj krizi, dešavale su se neke stvari koje nisu bile dobre u klubu. Navijači Partizana mogu da očekuju da će igrači uvek da pruže maksimum u narednim utakmicama. Sledi naporan raspored utakmica četvrtak – nedelja.

Nadam se da će povrede da zaobiđu naše igrače i da će svi biti zdravi. Verujem da ćemo u nastavku sezone igrati kao na poslednjih par utakmica. Ali ima dosta da se igra. Očekujem od fudbalera da u datom trenutku daju svoj maksimum na terenu“, rekao je Petrić za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari