Najnovije vesti
Vesti Svet
"NAJDUŽA GUŽVA U ISTORIJI" Nakon Putinove objave Rusi krenuli u bekstvo iz zemlje: BESKRAJNA KOLONA NA RUSKO-FINSKOJ GRANICI (VIDEO)

"NAJDUŽA GUŽVA U ISTORIJI" Nakon Putinove objave Rusi krenuli u bekstvo iz zemlje: BESKRAJNA KOLONA NA RUSKO-FINSKOJ GRANICI (VIDEO)

Pojavio se snimak sa rusko-finske granice na kojem se vidi kolona automobila u zastoju, nakon što je jutros predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju i podršku referendumima u četiri okupirana ukrajinska regiona, nakon uspešne kontraofanzive Kijeva na severoistoku zemlje i povlačenja ruskih snaga.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Gužva na rusko-finskoj granici Foto: Sig Chri @ChristSiegfried / Twitter
Gužva na rusko-finskoj granici

“Rusko-finska granica! Pretpostavljam da će ovo postati najduža saobraćajna gužva u istoriji! Zanima me da li će je Finska zatvoriti ako se juriš nastavi”, naveo je na “Tviteru” korisnik “Sig Chri”, prilažući video.

Blic preporučuje

Ranije danas je objavljeno da je prodaja letova u jednom smeru iz Rusije "planula" u sredu nakon Putinovog naređenja da se u službu odmah pozove 300.000 rezervista.

Putinovo saopštenje, dato u jutarnjem televizijskom obraćanju, izazvalo je bojazan da muškarcima u godinama za borbu neće biti dozvoljeno da napuste Rusiju.

Vladimir Putin
Foto: Al Jazeera English / youtube
Vladimir Putin

Podaci Gugl trendsa pokazali su drastičan porast u pretragama za "Avijasejls", najpopularniji veb-sajt u Rusiji za kupovinu letova.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obe destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su u sredu, prema podacima. Neke rute sa presedanjima, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe su bile nedostupne, dok su najjeftiniji letovi od prestonice do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (5.000 dolara) - oko pet puta više od prosečne mesečne zarade u Rusiji.