Novosti

Novi Maserati GranTurismo stiže sljedeće godine

Novi Maserati GranTurismo stiže sljedeće godine
Foto: Instagram/maserati | Novi Maserati GranTurismo stiže sljedeće godine

Novi Maserati GranTurismo izašao je na ulicu prije svog službenog predstavljanja, u verzijama Modena i Trofeo opremljenim V6 Nettuno motorom.

Nove fotografije stigle su samo nekoliko dana nakon što je prototip gotovo identičnog, ali potpuno električnog modela Maserati Granturismo Folgore primijećen bez ikakve kamuflaže, kako juri putevima u Kaliforniji, za vrijeme Monterey Car Week-a, prenosi Tportal.
 
GranTurismo je coupé visokih performansi i istinska ikona italijanske marke. Sve je počelo s modelom A6 1500 (u proizvodnji od 1947. do 1956.), modelom revolucionarnog duha, pretečom klase automobila kakva dosad nije bila viđena. 
 
Granturismo je način života "100 posto Made in Italy" što znači da je tip automobila visokih performansi, pogodan za velike udaljenosti i udobna putovanja. 
 
Danas je energija nove generacije Maserati GranTurismo spremna povesti italijansku marku sportskih automobila naprijed u budućnost svojim jedinstvenim stilom i urođenom sklonošću inovacijama.
 
Prema proizvođaču, električni GranTurismo i SUV Grecale biće lansirani 2023, dok će obećano treće potpuno električno vozilo koje bi trebalo stići sljedeće godine vjerovatno biti Maserati Grancabrio grand tourer s otvorenim krovom - tehnički identičan GranTurismu. 
 
Električne verzije Quattroportea, Levantea i MC20 uslijediće do 2025. godine, u skladu s planom Modene da posepeno ukida modele sa motorima s unutarnjim sagorijevanjem u naredne tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije