KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Crno-beli“ bolji za jedan gol

Rukometaši Radničkog porazom su započeli novu sezonu u ARKUS ligi. Kragujevčani su posle velike borbe položili oružje na gostovanju starom rivalu, ekipi beogradskog Partizana, u poslednjoj utakmici 1. kola – 31:32 (14:15).

Foto: SPD Radnički

Eliminacija od češke Dukle u prvoj rundi Evropskog kupa očigledno je ostavila traga na Šumadince, kojima je dugo trebalo da povežu konce igre na današnjoj utakmici. Partizan je kontrolisao rezultat maltene tokom čitavog prvog poluvremena, ali nije uspevao da dođe do nekog osetnijeg vođstva.

Na odmor su „crno-beli“ otišli sa minimalnim kapitalom (15:14), da bi početkom drugog poluvremena došli do prednosti od tri gola, koju su održavali sve do 47. minuta, kada su se Kragujevčani konačno probudili i u jednom silovitom naletu preuzeli vođstvo (23:22).

Ipak, ovaj bljesak ekipe trenera Žikice Milosavljevića bio je kratkotrajnog karaktera. Beograđani su serijom 9:3 vratili prednost na svoju stranu (25:23) i nisu je ispuštali do samog završetka susreta.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Nikola Zečević sa 10 i Uroš Kojadinović sa 8 pogodaka, dok su u redovima Radničkog odskočili Boško Stanisavljević sa 12 i Miloš Barudžić sa 7 postignutih golova.

Priliku da upišu prve bodove u novoj sezoni Kragujevčani će imati u nedelju, 25. septembra, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Crvene zvezde.

PARTIZAN – RADNIČKI 32:31 (15:14)

Beograd
Dvorana: SC “Voždovac“.
Gledalaca: 200.
Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski.
Sedmerci: Partizan 1 (1), Radnički 6 (5).
Isključenja: Partizan 10 min, Radnički 8 min.

PARTIZAN: Mihajlov, Radovanović, Jović 4, Cvijetić, Baćanović, Beloševac, Varga, Trnavac (12 odbrana), Kojadinović 8, Zečević 10, Mićić 2, Gudurić, Praštalo 2, Popović 4, Lazić, Petrić 2.

RADNIČKI: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 12, Prodanović, Mutavdžić, S. Đerić, Mojsilović, Kasalović 4, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić 4, L. Đerić, Stanojev, Vasiljević, Jovanović (odbrana), Zlatanović (6 odbrana).

Igrač utakmice: Nikola Zečević (Partizan)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!