Vesti

Koncept (ne)vidljivog umetničkog dela19.09.2022. 09:55


Razgovor na temu „Koncept (ne)vidljivog umetničkog dela“ održaće se u utorak, 20. septembra od 20 časova u UK Parobrod. Gosti: Branko Milisković, umetnički performer i Vladimir Lalić, slikar

 

 

Gosti: Branko Milisković, umetnički performer i Vladimir Lalić, slikar



Pitanja umetnosti i njene neophodnosti u današnje vreme je dovelo do promišljanja o Subjektu koji je kreira i načinu na koji uspeva da je uvede u galerijski prostor. Individualni projekti su komplikovani za realizaciju u toj meri da je profesija dovedena pod znak pitanja, jer su finansije neophodna ravan između kreiranja dela i njegovog prezentovanja publici.



Prezentacija projekta publici jeste završna instanca koju posmatrač vidi kao finalno umetničko rešenje, ali faze koje prethode momentu prikazivanja predstavljaju veliki problem za samostalne umetnike.



Suočavanje sa stvarnošću i kritikovanje života pojedinca jeste a priori narativ savremene scene, ali takođe i lični odnosi prema realnosti i izgradnji ličnih stavova. Upravo se kroz ulaganje u obrazovanje i iščitavanje njegove dalje pozicije u postakademskom svetu, dolazi do saznanja da je polje umetnosti usko vezano za polje sopstvene promocije.



Koliki je izazov baviti se umetničkim performansom i slikarstvom, objasniće nam kroz razgovor Branko Milisković i Vladimir Lalić.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.