');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

"SKRNAVLJENJE VERSKIH OBELEŽJA NE MOŽE DA SE TOLERIŠE" Dačić: Zašto su neki protiv parade kad 10 godina nije bilo sukoba

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da ne vidi zašto su pojedinci u Srbiji bili protiv Evroprajda kada tokom održavanja Parade ponosa u Bogradu u prethodnih 10 godina nije bilo sukoba.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
ivica dačić izbori Foto: Zoran Žestić / Tanjug
ivica dačić izbori

Dačić je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink ocenio da su mnogi političari iskoristili na održavanje Evroprajda u Beogradu kao na temu koja može da im donese političku korist.

Blic preporučuje

- Ne vidim zašto je neko protiv održavanja Parade ponosa. Bio sam ministar unutrašnjih poslova kada je bila dozvoljena i kada nije bila dozvoljena. Kada je dozvoljena bili su ogromni sukobi, ali 10 godina nije bilo sukoba - rekao je Dačić.

On je naveo da pravo na okupljanje postoji jer su o tome doneti zakoni, ali je ukazao na to da dekadencija u vidu skrnavljenja verskih obeležja ne može tolerisati.

Smatra da je učesnik Evroprajda koji je nosio venac sa trnjem na glavi aludirajući na Isusa, čime je omalovažavao verska obeležja, trebalo da bude uhapšen, kao što je uhapšen i muškarac koji je udario policajca.