Automobili

Nedelja, 18.09.2022.

10:14

Kineski električni automobil ozbiljno preti evropskoj konkurenciji FOTO

Uz sedmogodišnju garanciju tu je i atraktivna početna cena od 29.490 evra, što je znatno manje od evropskih rivala.

Izvor: B92

Kineski električni automobil ozbiljno preti evropskoj konkurenciji FOTO
Foto: MG promo

Nije potrebno posebno pisati o najpre ugašenom engleskom brendu MG, koji je oživeo u Kini (vlasnik je SAIC). Uglavnom, ovaj proizvođač se sada vratio na evropski kontinent, a ima i novu ponudu modela.

Jedan od onih koji dolaze je električni kompaktni model MG4 Electric, koji je nedavno predstavljen, a sad mu je poznata i više nego konkurentna cena. To je prvi model na novoj MSP-EV modularnoj mehaničkoj platformi koja će omogućiti razvoj automobila od malih gradskih modela do velikih limuzina.

Prtljažnik MG4 Electrica je 363 litra. Automobil ima dva digitalna ekrana, ​​jedan od sedam inča iza upravljača i drugi središnji, od 10,25 inča.

Između dugog međuosovinskog razmaka i baterije (najtanje na tržištu, prema MG-u, sa samo 11 centimetara debljine), navodno je puno prostora u kabini.
Foto: MG promo
MG4 Electric biće dostupan u dve varijante. Prva ima bateriju kapaciteta 51 kWh, što mu omogućava autonomiju u vožnji od 350 kilometara.

Druga, sa 64 kWh, nudi radijus kretanja i do 450 kilometara.

U oba slučaja snaga motora iznosi 150 kW (204 KS), uz 250 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, auto od 0 do 100 km/h stiže za manje od osam sekundi, čak i uz ne tako malu težinu od 1.655 kilograma.

Brzim punjenjem od 135 kW na naizmeničnoj struji potrebno je oko 35 minuta da dođe od nule do 80% kapaciteta.
Foto: MG promo
Što se tiče kočnica, one su tipa "by wire", odnosno bez fizičke veze između papučice i kočnice.

Već od osnovnog paketa Standard (postoje još dva: Comfort i Luxury), standardno ima sadržaje kao što su kamere od 360 stepeni, glasovne komande, asistent za poluautonomnu vožnju, i ultrazvučne kamere i radari za sisteme aktivne bezbednosti.

Uz sedmogodišnju garanciju, izuzetno je atraktivna i početna cena od 29.490 evra, što je manje od evropskih konkurenata. Naime, bazični modeli električnih kompaktnih automobila startuju od 38 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: