KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zapaženi nastupi kragujevačkih atletičara na „Svesrpskom kupu“ u Novom Sadu

Atletičari Radničkog i Parka predstavljali su selekciju Atletskog saveza Centralne Srbije na drugom po redu „Svesrpskom atletskom kupu“ u Novom Sadu, koji je okupio takmičare iz pet različitih saveza: AS Vojvodine, AS Beograda, AS Centralne Srbije, AS Kosova i Metohije i AS Republike Srpske.

Atletski klub Radnički imao je četiri predstavnika na ovom takmičenju. Magdalena Stevanović osvojila je dve bronzane medalje, u trci na 100 metara i skoku udalj. Medaljama istog sjaja okitili su se i Ognjen Popović (100 metara) i Luka Pantelić (110 metara sa preponama), dok je Milica Gajović, koja je nastupila u trkama 100 i 400 metara, jedina ostala bez priznanja. Uz atletičare Radničkog bio je njihov trener Slobodan Spasić, selektor za sprint i skokove u selekciji AS Centralne Srbije.

U selekciji AS Centralne Srbije našla su se i dvojica atletičara Parka. Aleksa Ratinac nastavio je niz odličnih rezultata ove sezone i novim ličnim rekordom (7,25 m) prigrabio je zlato u skoku udalj. U istoj disciplini nastupio je i Milan Mladenović, koji se polako vraća u formu nakon nezgodne povrede.

Inače, selekcija Atletskog saveza Centralne Srbije zauzela je drugo mesto u generalnom plasmanu iza ekipe Atletskog saveza Vojvodine.

Naredni „Svesrpski ateltski kup“ biće održan u Kraljevu iduće godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!