EPOA: Međunarodni pritisak omogućio održavanje marša Evroprajda

Evropska asocijacija prajdova saopštila je danas da je posle višenedeljnog intenzivnog međunarodnog pritiska u Srbiji odlučeno da bude održan marš Evroprajda.
EPOA: Međunarodni pritisak omogućio održavanje marša Evroprajda
Foto: 021.rs
Predsednica EPOA Kristin Garina pozdravila je izjavu premijerke Ane Brnabić o održavanju marša Evroprajda u Beogradu.
"Presrećni smo što je premijerka održala obećanje koje je dala 2019. da će podržati Evroprajd u Beogradu. Evroprajd je proslava ljubavi, pokret za jednakost i deo globalne kampanje za ljudska prava. On oličava evropske vrednosti i nije pretnja nikome, a svakako ne Srbiji", rekla je Kristin Garina.
Predsednica EPOA je dodala da će to "zaista biti istorijski Evroprajd i najvažniji u 30-godišnjoj istoriji" te organizacije.
 
Više desetina diplomata, poslanika u Evropskom parlamentu, evropskih i međunarodnih lidera pridružiće se aktivistima skupa na putu od parlamenta, dodaje se u saopštenju.
 
Premijerka Srbije danas je na prijemu povodom održane nedelje Evroprajda u Srbiji rekla okupljenim stranim zvaničnicima koji su došli da prisustvuju Evroprajdu, kao i organizatorima Evroprajda u Srbiji da će biti bezbedni u Beogradu i zahvalila im se na dolasku.
  • Дуле

    18.09.2022 00:18
    Два дана лупетања о Косову а ни Београд не контролишу.
    Амбасаде управљају Србијом.
  • b

    17.09.2022 16:58
    Naravno,okupirana drzava. Ima nade da kad se probudi desnica u Evropi i ovde bude malo volje naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija