Vesti

1

EPOA: Međunarodni pritisak omogućio održavanje marša Evroprajda

Autor: IG

Izvor: Beta

EPOA: Međunarodni pritisak omogućio održavanje marša Evroprajda

Izvor: Beta/AP/Darko Vojinovic

Evropska asocijacija prajdova (European Pride Organisers Association - EPOA) saopštila je danas da je posle višenedeljnog intenzivnog međunarodnog pritiska u Srbiji odlučeno da bude održan marš Evroprajda (Europride).

Predsednica EPOA Kristin Garina pozdravila je izjavu premijerke Ane Brnabić o održavanju marša Evroprajda u Beogradu.

"Presrećni smo što je premijerka održala obećanje koje je dala 2019. da će podržati Evroprajd u Beogradu. Evroprajd je proslava ljubavi, pokret za jednakost i deo globalne kampanje za ljudska prava. On oličava evropske vrednosti i nije pretnja nikome, a svakako ne Srbiji", rekla je Kristin Garina.

Predsednica EPOA je dodala da će to "zaista biti istorijski Evroprajd i najvažniji u 30-godišnjoj istoriji" te organizacije.

Više desetina diplomata, poslanika u Evropskom parlamentu, evropskih i međunarodnih lidera pridružiće se aktivistima skupa na putu od parlamenta, dodaje se u saopštenju.

Premijerka Srbije danas je na prijemu povodom održane nedelje Evroprajda u Srbiji rekla okupljenim stranim zvaničnicima koji su došli da prisustvuju Evroprajdu, kao i organizatorima Evroprajda u Srbiji da će biti bezbedni u Beogradu i zahvalila im na dolasku.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Драган

Притисак запада и попустљивост државног врха у жељи да нађу трули компромис - да буде шетње а да је ипак нема - како су и обећали, су довели до потпуног хаоса и урушавања поверења у власт код већинског дела народа. Американци и Британци су изгрлаи Вучићеву власт у овој паритији.