Capital.ba

U Banjaluci svečano obilježen Dan Telekoma Srpske

16.09.2022. / 22:48

BANJALUKA – “Dan Telekoma Srpske” obilježen je večeras u Banjaluci, a brojne zvanice uživale su u nesvakidašnjem ambijentu stvorenom  pomoću savremenih tehnologija.

FOTO: Capitsl

Generalni direktor “Telekoma Srbija” Vladimir Lučić rekao je da je ova kompanija 2006. godine krenula da se širi van Srbije i da su mnogi tada sumnjali da će pobijediti na tenderu za kupovinu akcija “Telekoma Srpske”, ističući da je to tada bio odličan i potpuno ispravan potez.

Drago mi je da je budućnost pokazala da smo bili u pravu, jer poslije 15 godina Telekom Srpske ne posluje uspešno samo na teritoriji BiH, nego učestvuje zajedno sa `Telekomom Srbija` u svim projektima naše međunarodne ekspanzije“, naveo je Lučić.

On je dodao da “Telekom Srbija” ima ambiciozne i velike planove i da želi da bude kompanija prepoznata u cijelom svijetu, kao i da ove godine očekuje da će biti prihod veći od 1,5 milijardi evra.

Inače, kompanija M:tel” koja je u većinskom vlasništvu “Telekoma Srpske u prvom polugodištu ove godine ostvarila je dobit od 48,4 miliona KM ili više za 10 miliona KM nego u istom periodu prošle godine.

Direktor kompanije, Jelena Trivan je poručila kako akcije na berzi svakog mjeseca rastu, što je, kako kaže, prava rijetkost u ovakvim finansijskim uslovima u svijetu.

FOTO: Capital

Sve ono što smo napravili, savremena mreža kojom smo pokrili više od 90 odsto teritorije BiH, “smart hom” i “smart siti” rješenja, mobilna ON televizija, pametno upravljanje strujom, otpadom, čini nas firmom koja prati savremene tokove i inovatorstva u našoj profesiji“, rekla je Trivanova.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je poručio kako je kompanija pokazala privrženost društvenoj zajednici nebrojenim primjerima te da se istakla kada je bilo najteže.

 “Za vrijeme prirodnih nepogoda bilo je izuzetno važno obezbjediti nesmetanu komunikaciju strateškim službama i institucijama, kao i kod globalne pandemije kada su komunikacije bile socijalni prozor u svijet zaključan pod teretom odluka koje su se morale sprovesti kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništa”, kazao je Tegeltija koji se zahvalio za svu podršku koju je ova kompanija pružila u proteklom periodu.

Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: U Banjaluci svečano obilježen Dan Telekoma Srpske

    1. Zemo

      Nema šta baš ste veliki, a kada neko želi da se “nakači” na internet mrežu u Banjaluci čeka se preko godinu dana! Bravo za ažurnost i posvećenost!
      Što vam neko veći ne uleti na tržište, pa da vidite kako je kada neko j…!

      • Ratko

        Imaju monopol u Republici Srpskoj i mogu da rade kako im je volja kao i da određuju cijene na isti način….