Izvor: B92

Evropska komisija bira Evropske prestonice pametnog turizma za 2023. godinu. Takmičenje je bilo otvoreno za gradove širom EU i zemalja van EU koji učestvuju u programu COSME.

Prijave je ocenjivala stroga komisija nazavisnih stručnjaka, i one sa najvećim ukupnim rezultatom u svim kategorijama ušle su u uži izbor.

Poređani abecednim redom, svoje mesto su našli gradovi Arhus (Danska), Gijón (Španija), Pafos (Kipar), Porto (Portugal), San Sebastiján (Španija), Sevilja (Španija) i Zagreb (Hrvatska). Ovi gradovi su finalisti odabrani između 29 kandidata iz 13 zemalja.

Gradovi koji uđu u uži izbor biće pozvani da predstave svoje kandidature evropskom žiriju koji će i odabrati pobednika. Sa titulom Evropske prestonice pametnog turizma 2023. pobednicima će tokom 2023. godine biti obezbeđena komunikacijska i podrška u brendiranju. To uključuje sve prilagođene promotivne aktivnosti za povećanje vidljivosti na evropskom i globalnom nivou.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.