Subotica: „Silent Recovery“ u Art hangaru na Velikom Radanovcu

Savremena-galerija
SUBOTICA – U Subotici će u subotu 17. septembra će biti otvorena izložba “Silent Recovery“, saradnja osmoro profesionalnih umetnika različitih generacija i umetničkih poetika, od kojih većina potiče iz Subotice, iako danas neki od njih deluju iz drugih evropskih centara.

„Izložba će prikazati dela nastala posebno za ovaj projekat, radove vizuelnih umetnika Lasla Antala, Jelene Grujičić, Edite Kadirić, Maje Rakočević Cvijanov, Balinta Sombatija, Laure Šandor, Adrijen Ujhazi i Lee Vidaković. Mesto održavanja je Art Hangar, novi prostor za kulturu i umetnost, koji se nalazi na agro-imanju u Velikom Radanovcu. Vizuelni identitet izložbe potpisuje Nemanja Stojanović“ – obaveštavaju iz Savremene galerije.

Projekat je koncipiran u vreme pandemijske krize i upravo zbog toga odgovara na potrebu sagledavanja savremenog sveta iz jedne drugačije perspektive u kojoj svoj glas ima i nada. Stanje usamljenosti, otuđenosti i nedostajanja u kojem se, u jednom trenutku, našao veći deo sveta, ali i svako od nas, osetili su i umetnici okupljeni oko ove izložbe. Umetnici su odabrani kao parovi koji kreiraju radove zajedničkim promišljanjem. U toku projekta i saradnje, koja je trajala od kraja 2020. godine, nastalo je ukupno devet dela u različitim medijima: video, instalacije, slike, ambijenti. Sva ta dela biće premijerno prikazana na izložbi „Silent Recovery“.

Izložba će ujedno biti i prvi događaj u novom prostoru za kulturu i umetnost, koji će delovati pod nazivom Art Hangar. Prilagođavanjem jednog od svojih skladišnih prostora za izložbenu i ostale kulturne delatnosti, agro-gazdinstvo nadomak Subotice postaće novi, živi centar u kojem se prožimaju priroda i umetnost.

Art Hangar nalazi se na adresi Livadska 119, Veliki Radanovac, Subotica.

Publika će moći da poseti izložbu od dana otvaranja, 17. septembra, do 24. septembra.

plakat-izloža-subotica
Foto: Savremena galerija Subotica

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.