Najnovije vesti
IT
Prva premijera sajma IFA u Berlinu: Nokia predstavila telefon koji je gotovo ce napravljen od recikliranog materijala

Prva premijera sajma IFA u Berlinu: Nokia predstavila telefon koji je gotovo ce napravljen od recikliranog materijala

U Berlinu sutra zvanično startuje IFA, sajam potrošačke tehnologije, na kme će mesto nać I proizvođači mobilnih telefona. Oni su zapravo već I počeli sa predstavljanjem noviteta pa je tako na press danu, danas prikazano šta je sve spremila Nokia za poslednji kvartal ove godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Svi Nokia uređaji sa IFA 2022 Foto: Ustupljene fotografije
Svi Nokia uređaji sa IFA 2022

Ekipa “Blica” je u Berlinu gde je Nokia pokazala čak četiri nova uređaja, uključujući najekološkiji pametni telefon kompanije do sada – Nokia X30 5G, koji je izrađen od 100% recikliranog aluminijuma i 65% reciklirane plastike. Takođe, predstavljeno je i još odgovornije napravljeno pakovanje.

Nokia X30
Foto: Promo
Nokia X30

Nokia X30 5G ima PureView kameru od 50 MP koja koristi Optičku stabilizaciju slike (OIS) i tehnologiju veštačke inteligencije kako bi zabeležila snimke ultraširokog ugla i živopisne noćne fotografije. Kamera je zaštićena Corning Gorilla Glass staklom otpornim na ogrebotine uz DX+ koji omogućava da 98% svetlosti stigne do objektiva. Sadržaj je predstavljen na PureDisplay ekranu dijagonale 6,43 inča u svetlijim bojama i besprekornom prikazu.

Nokia G60
Foto: Promo
Nokia G60

Još jedan model je urađen u skladu sa ekološkim standardima. Naime, Nokia G60 5G ima zadnji deo od 100% reciklirane plastike i okvirom od 60% reciklirane plastike. Glavni adut je takozvano 3-3-3 obećanje – što znači 3 godine Android OS nadogradnji, tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, i produženu garanciju od tri godine bez dodatnih troškova.

Nokia G60
Foto: Promo
Nokia G60

Uz FHD+ ekran dijagonale 6,58 inča, 120Hz za besprekorno skrolovanje i AI trostruku kameru od 50MP, Nokia G60 5G čini vrhunska iskustva još pristupačnijim.

Nokia C31 je najnoviji pametni telefon iz popularne C serije. Donosi prepoznatljivu izdržljivost, unapređen HD+ ekran dijagonale 6,7 inča i dugotrajnu bateriju koja traje 3 dana3, sa opcijama čuvanja energije podržanim tehnologijom veštačke inteligencije.

Nokia C31
Foto: Promo
Nokia C31

Osim toga, dolazi sa najnovijim Android operativnim sistemom, trostrukom zadnjom i selfi kamerom koje su podržane aplikacijom Camera od Google-a, i unapređenom zaštitom od prašine i vlage. Zagarantovane dve godine redovnih bezbednosnih ažuriranja1 pružaju maksimalnu bezbednost i vrhunsku izdržljivost uz IP52 zaštitu jednog od najstrožih proizvođačkih standarda na svetu, a sve to po veoma povoljnoj ceni, što je savršeno za sve one koji se tek upoznaju sa svetom pametnih telefona.

Predstavljen i tablet Nokia T21

Dizajniran sa izdržljivim kućištem napravljenim od aluminijuma i zadnjim delom od 60% reciklirane plastike, novi Nokia T21 donosi izdržljivost i sva obećanja koja očekujete od Nokia tableta. Dve godine softverske nadogranje Android OS omogućavaju da ovaj uređaj duže ostane kao nov, čak i iznutra. Vodeća industrijska zaštita sa do tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja1 čini ga idealnim za celu porodicu. Nadovezujući se na uspeh svog predhodnika, ovaj model dolazi sa mnoštvom karakteristika koje korisnici vole, kao što su HD video striming, glasovni pozivi i opcija NFC plaćanja.

Novitet je i Nokia Portable Wireless Speaker 2 zvučnik sa 100% recikliranom spoljašnjošću i trajanjem baterije od 22 sata kao i nove Nokia Clarity Earbuds 2 Pro.

Kada su u pitanju cene i detalji oko toga kada će ovi uređaji biti dostuni i kod nas, evo detalja: Nokia X30 5G u Srbiji će biti dostupan u Cloudy Blue boji i memorijskoj verziji 8/256 GB, sa preporučenom prodajnom cenom od 69.999 dinara dok će Nokia T21 u Srbiji će biti dostupan u Charcoal Grey boji i memorijskoj verziji 4/128 LTE, sa preporučenom prodajnom cenom od 37.999 dinara