Matić: Dve srpske vinarije izvoziće vina u Kinu, posao vredan 880.000 evra

BEOGRAD – Imamo velika očekivanja kada govorimo o udružavanju proizvođača vina iz zemalja Otvorenog Balkana i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, rekla je ministarka i dodala da će uslediti mnogo ovakvih ugovora o vinu.

Ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić ocenila je danas da je svaki preduzetnički poduhvat žena na selu herojsko delo i dodala da je država tu da bude oslonac i stub.

Ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić najavila je danas da će dva velika proizvođača vina tokom Sajma vina Otvorenog Balkana sklopiti ugovor za plasman u Kinu vredan 880.000 evra.

Ona je za ocenila da je sajam bitan sa trgovinskog aspekta jer će ga pratiti sastanci proizvođača vina.

Sajam vina važan turistički i trgovinski, uskoro ID kartice

Četvorodnevni sajam vina, hrane i turizma Inicijative Otvoreni Balkan koji počinje sutra prva je konkretizovana stvar, dok se krajem septembra ili početkom oktobra mogu očekivati ID kartice za sve stanovnike Otvorenog Balkana, rekla je danas za Tanjug ministarka trgovine.

Govoreći o samitu lidera Otvorenog Balkana koji će biti održan uporedo sa sajmom rekla je da se može očekivati dalja konkretizacija dogovora o saradnji.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.