30. avgust  2022. 12.33  →  22.42 | Izvor: RTV (Boris Šuman)

Izgrađena ambulanta u naselju Prozivka

SUBOTICA -

Građani jednog od najvećih subotičkih naselja uskoro više neće morati da idu u druge delove grada na lečenje. Nakon decenija čekanja, izgrađena je ambulanta u naselju Prozivka koja će uskoro biti na usluzi građanima.

video icon

Umesto pešačenja s kraja na kraj naselja od devet hiljada ljudi, jednog od najvećih naselja u Subotici, građani Prozivke će uskoro imati decenijama čekanu ambulantu. Moderno opremljena, sa četiri ordinacije, salom za terapije, čekaonicom, nakon završetka zakonske procedure biće im na raspolaganju za primarnu zdravstvenu zaštitu.

ambulanta, prozivka

"Ambijent je primeren, savremen i prostran, sa četiri ordinacije, kakvo ovo naselje i zahteva jer smo svedoci da se svaki dan ovo naselje širi i gradi. I, u slučaju, kakve god budu zahtevane potrebe, tako ćemo širiti i medicinski kadar koji će ovde raditi. U punom kapacitetu može da radi osam timova"- kaže direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

Ovo je druga nova ambulanta u ovoj godini u Subotici, nakon što je ulaganjem pet miliona dinara u rekonstrukciju i opremanje prostora otvorena ambulanta i u Maloj Bosni.

"Grad daje sve od sebe da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kako u prigradskom delu, tako i u gradskom. Nastavićemo i dalje u tom pravcu"-ističe gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Moderno opremljena zdravstvena stanica izgrađena je za nešto više od godinu dana, uz podršku Ministarstva rada, Kancelarije za javna ulaganja i Nemačke razvojne banke u iznosu od 63 miliona dinara.