BORA BOROVIĆ PROBAO DA ME PREVARI ZA STAN OD 150.000 EVRA U BUDVI! Tajno radio za mog muža tokom razvoda, a ja sam ga već platila!
Milena Polić i Borivoje Borović, Foto: Privatna arhiva, Nikola Anđić

prevara! milena polić optužila poznatog advokata

BORA BOROVIĆ PROBAO DA ME PREVARI ZA STAN OD 150.000 EVRA U BUDVI! Tajno radio za mog muža tokom razvoda, a ja sam ga već platila!

Društvo -

Kao mom advokatu, dala sam mu 1.750 evra i sve poverljive podatke kako bi me zastupao u brakorazvodnoj parnici, a onda sam saznala da je pokušao da me ošteti, tvrdi za Kurir Milena Polić, i sama advokat

Advokat Borivoje Borović uzeo je od mene 1.750 evra i uz to sam mu dala sve svoje poverljive podatke kako bi me zastupao u brakorazvodnoj parnici, a on je potom uzeo između 5.000 i 10.000 evra od sada već mog bivšeg muža, što je moj bivši suprug i sam tvrdio, da bi njega zastupao i iskoristio sve informacije koje sam mu dala na moju štetu.

Time je čuveni Borović prekršio advokatski kodeks i etiku, kako bi što više para uzeo, tvrdi za Kurir Milena Polić, koja je i sama advokat.

Milena Polić
Milena Polić foto: Privatna arhiva

Polićeva kaže da je u braku bila od 2017. godine, a da je njen suprug radio u inostranstvu do pre dve godine:

- Radio je u jakim inostranim firmama s mesečnim prihodima višim od 10.000 evra. Tokom boravka u inostranstvu, u Srbiju je retko dolazio. Jedan od razloga razvoda bilo je ponižavanje i pretnje koje sam dobijala svakodnevno. Pošto radim već godinama kao advokat, pretio je čak i mojim klijentima. Ima puno para i jako je uticajan. Ona ističe da je uspela da skupi hrabrost i pokrene razvod braka. Izdvojila je novac i unajmila čuvenog beogradskog advokata.

- Otišla sam u kancelariju Borović, primila me je Irina Borović i ostali zaposleni iz kancelarije. Došao je Borivoje Borović, kome sam dala punomoćje, kao i 1.500 evra plus 250 evra za pokretanje postupka. Potražila sam pomoć od njega i rekla da sam sama i nezaštićena s malim detetom, kao i da proživljavam teror od muža svakodnevno. Takođe, rekla sam da je moj muž jako uticajan i da ima ogroman novac u inostranstvu, koji je sklonio sa strane kako dete i ja ne bi ništa dobili prilikom razvoda. Rekla sam mu i za nekretninu u Budvi, koja je stečena za vreme braka, u vrednosti od 150.000 evra - navodi Polićeva.

Tvrdi da je Borovića privukla priča o novcu njenog sada bivšeg supruga i da je on zloupotrebio svoj položaj videvši nezaštićenu majku bez ikakve podrške:

Borivoje Borović

Sve su to laži, htela je da radi mimo zakona, a ja nisam u tome hteo da učestvujem

Kada smo pozvali advokata Borivoja Borovića, on u prvi mah nije znao o kom slučaju je reč, ali se, nakon detaljnijeg objašnjenja, setio. Negirao je sve optužbe.

- Milena Polić je htela da se rade stvari koje nisu po zakonu, nisam želeo da učestvujem u tome. U svakom slučaju, po mom sećanju, njih dvoje su oboje dolazili u kancelariju i to rešili mirnim putem - tvrdi Borović...

- On me je zastupao, a u međuvremenu istovremeno je počeo da zastupa mog bivšeg muža i prešao na njegovu stranu za nekoliko hiljada evra. Izneo mu je sve podatke i detalje koje sam mu u poverenju ispričala. Pritom, ja o tome nisam bila obaveštena, već sam slučajno saznala, što znači da je on paralelno radio s njim i sve vreme prenosio moje izjave - ističe Polićeva i dodaje:

- Hteo je da me ošteti za imovinu. Došla sam kod Borovića u kancelariju i tamo sam na stolu slučajno primetila upisan broj mog muža na papiru. Odmah sam pokupila dokumentaciju. I tek tada sam primetila da je Borović izostavio stan u Budvi od 150.000 evra da ne bi bio predmet brakorazvodne parnice!

Izrevoltirana i razočarana advokatica je podnela prijavu protiv Borovića Advokatskoj komori Beograda.

- Verujem da je on uticao na njih, držali su predmet dovoljno dugo u fioci da bi ga na kraju odbacili pod izgovorom da je zastareo - tvrdi Polićeva i dodaje:

Milena Polić
foto: Privatna Arhiva

Alimentacija

- Nakon svega unajmila sam drugog advokata i konačno se razvela. Na detetovo ime prepisana je pomenuta nekretnina u Budvi, kao i jedna na Zlatiboru. Bivši muž je rekao da nema para da plaća alimentaciju i da je trenutno 250 evra puno i da će sve uraditi kako bi to smanjio.

Polićeva kaže da je povodom svega što joj se dešavalo uputila pismo i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću žaleći se na rad advokata Borivoja Borovića i njegovih saradnika. Ona je zahvalna Vučiću što su joj odgovorili iz njegovog kabineta nakon što su njen dopis prosledili Advokatskoj komori Srbije.

Advokatska komora Beograda

Postupak još nije okončan

Povodom Polićkinih optužbi na račun Advokatske komore Beograda, pozvali smo Momčila Bulatovića, predsednika AKB, koji nas je uputio na disciplinskog tužioca Biljanu Kajganić, koja je upućena u ovaj slučaj.

- Postupak i dalje nije okončan, pa iz tog razloga ne mogu da se izjašnjavam povodom ove teme. Ukoliko se podnese prigovor na našu odluku, o tome odlučuje Advokatska komora Srbije - kaže Kajganićeva.

štampano izdanje 30.8.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR POKLON dodatak STARS!

Stars
foto: Promo

Dnevne novine Kurir danas nagrađuju svoje čitaoce dodatkom Stars.

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus čekaju vas ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

štampano izdanje 30.8.2022.
foto: Kurir

Iva Ogarević

Bonus video:

00:25

ADVOKAT OPTUŽENE NADRILEKARKE OTKRIVA: Ovako će provoditi dane u KUĆNOM PRITVORU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track