Mlade košarkašice Srbije osvojile Evropsko prvenstvo „B“ divizije, Lana Marić MVP

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija sinoć je pobedom nad Turskom u finalu 84:66 osvojila Evropsko prvenstvo „B“ divizije u Podgorici.

Selektorka Biljana Stanković je na šampionat Evrope „B“ divizije za košarkašice do 16 godina pozvana ovih 12 košarkašica: Lana Marić, Jovana Popović, Jana Vesić, Mina Aranđelović, Imana Ćosović, Ana Jovanov, Mina Đurđević, Teodora Simončević, Ivanka Ivanović, Jana Mbombo, Lana Brenjo i Ana Lazarević.

Stručni tim činili su selektorka Biljana Stanković, treneri Vesna Džuver i Milan Milanović, fiziterapeut Luka Jojić i savetnik Goran Tir.

Srbija je takmičenje započela u grupi A gde su pobeđene selekcije Severne Makedonije (113:24), Bosne i Hercegovine (66:44), Holandije (64:39) i Irske (80:45).

U eliminacijama, naše mlade košarkašice su prvo u četvfinalu bile bolje od Bugarske (64:63), a zatim u polufinalu od Švedske (64:44).

Sinoć je u Podgorici odigrano veliko finale u kom je Srbija potpuno dominirana i na kraju ubedljivo savladala Tursku rezultatom 84:66. Na taj način, izabranice Biljane Stanković zauzele su prvo mesto na turniru i izborile plasman u „A“ diviziju naredne godine.

Idealnu petorku šampionata u Podgorici čine: Lana Marić (Srbija), Selin Tekin (Turska), Denitsa Manolova (Bugarska), Gal Raviv (Izrael) i Da Silva Coste (Švedska).

Za najkorisniju košarkašicu proglašena je naša košarkašica i članica Vojvodine 021 – Lana Marić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.