Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Tokom četiri dana Novi Sad bio SVETSKA PRESTONICA TAMBURICE

Tokom četiri dana Novi Sad bio SVETSKA PRESTONICA TAMBURICE

15. izdanje svetskog Tamburica festa potvrdilo je da Novi Sad može pored evropske biti i svetska prestonica, ali i pokazalo da zvuci tambure teraju kišne oblake.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tamburica fest 2022 Foto: Gradske info / Gradske info
Tamburica fest 2022

Iako je tokom celog dana padala kiša posetioci ipak sa neraširenim kišobranima od 21 čas na Trgu slobode uživaju u poslednjem danu festivala i svetskoj premijeri Internacionalne Tamburaške filharmonije.

Dunav i skazaljke stare se nisu zaustavile, ali zaustavila se kiša koja je tokom celog dana padala u Novom Sadu i to na sreću svih ljubitelji tamburaške muzike koji su mislili da neće uživati u poslednjem danu Tamburica festa.

Izgleda da je i kiša shvatila koliko mi ovde u Vojvodini volemo tamburaše i pustila nas da bez kišobrana uživamo u ovim umilnim zvucima koji nas pogađaju pravo u vojvođansko srce.

Još kada su se ukrstile tamburaške žice izvođača iz 15 zemalja u produkciji sa više od 200 muzičara i članova mešovitog hora, što bi rekli Vojvođani poslednjeg dana Tamburica festa je bilo štogod.

Tokom četiri dana Novi Sad je bio svetska prestonica tamburice. Neki su želeli da ta titula potraje još koji dan, dok su se drugi ipak pomirili sa rastankom do sledećeg godine kada će opet slušati divne pesme od davnina i polako piti vina, prenosi RTV.