Hrvatska bolja od Srbije u drugom kolu turnira „Srbija 2022“ 1Foto: VSS/Slobodan Sandić

U drugom kolu turnira „Srbija 2022“, Hrvatska je u Beogradu bila bolja od Srbije – 12:9 (3:2, 3:2, 4:4, 2:1).

Srbija je imala samo prednost 1:0, potom je bila u situaciji da juri prednost protivnika koja je najčešće iznosila dva gola. U tome je uspela samo jednom, kada je raspoloženi Stojanović 90 sekundi pre velkog odmora izjednačio na 4:4. Međutim u poslednjem minutu, Hrvatska je dva puta iskoristila igača više preko Burića i Krapića.

Sa lošim napadom Srbija je uspevala samo da pripreti, ali je Hrvatska sve napade odbila. Sredinom trećeg dela bilo je 8:5 za Hrvatsku i do kraja se igralo gol za gol. Savić ima mnogo razloga za brigu mada je sastav bio nekompletan sa samo dvojicom igrača sa Igara u Tokiju. Tucak može da bude zadovoljan pobedom, efikasnošću svih igrača i prvim trijumfom nad Srbijom u gostima, ali za nešto više na Evropskom prvenstvu u Splitu Hrvatska će kao domaćin morati da pruži mnogo više.

Srbija je imala realizaciju igrača više 7-4, dva igrača više 1-0 i jedan iskorišćeni peterac. Hrvatska igrača više 11-5 dva igrača više 2-1 i peterac 1-1.

Strelci za Srbiju: Stojanović 4, S.Rašović 2, Radulović, Velkić i Vico 1, a za Hrvatsku: Fatović i Lazić 2, Burić, Krapić, Bukić,Žuvela, Marinić-Kragić, Vrlić, Bašić i Harkov 1.

U prvoj utakmici Italija je deklasirala Francusku 19:8. U ponedeljak, 22. avgusta, u 10 časova igraju Hrvatska i Italija, a u 12 časova Srbija i Francuska. Hrvatska ima 6, Italija 4, Srbija 1 bod dok je Francuska bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari