Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.08.2022.

16:45

Ćorić: Isplatio se naporan rad

Borna Ćorić ima povratak iz snova posle pauze zbog povrede.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ćorić: Isplatio se naporan rad
Foto: Profimedia

Hrvatskog tenisera očekuje sudar u finalu Mastersa u Sinsinatiju Stefanos Cicipas, koji je bio bolji od prvog igrača sveta, Danila Medvedeva.

Ćorić je u dva seta bio bolji od Britanca Kamerona Norija, slavio je sa 6:3, 6:4 u "fudbalskih" 90 minuta.

Njemu je ovo drugo masters finale u karijeri, ima šansu da osvoji prvi trofej iz Serije ATP 1.000.

Prvo finale igrao je još pre četiri godine u Šangaju.

"Bio je dug dan i veoma težak. Nisam očekivao da igram od 19.30. Stigao sam oko 15 sati i očekivao da ću na teren malo ranije, potom sam mislio da će sve krenuti i kasnije, zbog odlaganja. Bio je to blesav dan, ali se na kraju završio dobro. Zadovoljan sam svojim tenisom, igrao sam izuzetno dobro", kaže Borna.

Nori je počeo bolje, vodio je sa 3:1, ali je Ćorić ubrzo pronašao ritam.

"Kao da nisam bio prisutan na početku meča, nisam osećao lopticu kako sam želeo. Onda sam našao ritam. Počeo sam bolje i da serviram, da igram mnogo bolje i to je bio ključ meča", dodao je Zagrepčanin.

Borna je na turnir stigao kao 152. na svetu, postao je najniže rangirani finalista u istoriji turnira.

"Radio sam naporno u ovih šest meseci. Kada ste u prvih 20 ili 30, postajete pomalo opušteni. Ipak, kad padnete na 200. mesto, teško je. Ne mogu ni da se setim mesta na kom sam bio, znao sam samo da moram da radim tri puta više nego što sam navikao i to sam učinio. Bio sam koncentrisan ovih šest meseci, držao sam glavu uspravno čak i kad sam gubio", zaključio je Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve