Ruski senator ćerku nazvao izdajicom: "Prodala je svog oca"

Član Saveta Ruske Federacije, gornjeg doma Parlamenta, osudio je vlastitu ćerku kao "izdajicu".

Izvor: B92

Subota, 20.08.2022.

22:40

Ruski senator ćerku nazvao izdajicom:
Foto: Profimedia

On je to rekao nakon što je dala intervju u kojem je osudila rusku invaziju na susednu Ukrajinu.

"Očito je da je primila novac od određenih masovnih medija – drugim rečima, prodala je svog oca, svoju porodicu, svoju domovinu", napisao je na Telegramu član Saveta Federacije Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja severnu autonomnu regiju Hanti-Mansi, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

On je 19. avgusta o svojoj najstarijoj kćeri, Diani Isakovoj napisao na Telegramu: "Teško je birati reči kada se ispostavi da je vaša ćerka izdajica".

Ranije istog dana, dvadesetpetogodišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i namerava da osnovuje "novu opoziciju" u inostranstvu koja će se suprotstaviti ratu. Njeni roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema "bliske odnose" sa svojim ocem.

"Kad je počeo rat, imala sam osećaj krivice", rekla je Isakova za Meduzu.

"Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke, i radim što mogu da pomognem ljudima, opoziciji i narodima Rusije, i tako dalje…. Krivica nikome ne čini dobro. Prihvatam prošlost i učiniću sve što mogu da popravim stvari", kazala je.

Isakov je u svojoj objavi na Telegramu naveo da "nije odgajao Dianu od njene treće godine". Utvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je "teško komunicirati s njom".

Kada je u aprilu saznao da je ona učestvovala u antiratnim demonstracijama u Sočiju, pokušao je "objasniti nužnost" "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

"Predložio sam joj da poseti mesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči istoriju svoje zemlje", napisao je Isakov.

"Predložio sam joj da otputuje kao volonter u Donbas kako bi pomogla ljudima koji su osam godina živeli u ratnim uslovima i iz prve ruke sazna razloge specijalne vojne operacije", naveo je.

"Donbas" se odnosi na delove istočne Ukrajine u kojima je Moskva podsticala separatistički ustanak od 2014, iste godine kada je Rusija anektirala ukrajinsku regiju Krim.

Od invazije Moskve na Ukrajinu u februaru, rat je podelio mnoge ruske porodice, pri čemu neki članovi podržavaju Kremlj, a drugi se protive ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: